Zeytinburnu'nda Kültür Sanat Sezonu Mazhar Alanson Konseri Ve Metin Asoglu Sergiyle Açildi

Zeytinburnu Belediyesi kültür sanat sezonunu, Türk müziginin önemli isimlerinden Mazhar Alanson’un konseri ve ressam Metin Asoglu’nun Arti-k Sanat sergisi ile açti.

Zeytinburnu'nda Kültür Sanat Sezonu Mazhar Alanson Konseri Ve Metin Asoglu Sergiyle Açildi
Zeytinburnu Belediyesi 2023-2024 kültür sanat sezonunu ünlü sanatçi Mazhar Alanson’un konseri ve hayatini sanata adayan ressam Metin Asoglu sergisiyle açti. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açilis programina, Istanbul Valisi Davut Gül, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.



“Zeytinburnu kültürle sanatla anilan bir ilçemiz”

Açilis programinda konusan Istanbul Valisi Davut Gül, "En önemli zenginligimiz beseri sermayemiz. Bunun içerisinde de en kiymetli olanlar kültür sanat insanlarimiz. O açidan Istanbul’u Istanbul yapan kültür adamlarimiz, sanat adamlarimiz. Bu sehri daha da kiymetli hale getiriyorlar. Ben kendilerine bu sehre verdikleri emeklerden dolayi, ülkemize kazandirdiklarindan dolayi tesekkür ediyorum. Belediye baskanimizi tebrik ediyorum. Zeytinburnu kültürle sanatla anilan bir ilçemiz ve yediden yetmise herkesin sanat faaliyetleri yapabilecegi ortamlar hazirlandi. Zeytinburnu’nun özellikle son yillarina baktigimizda bu gelismeyi çok açik bir sekilde görebiliyoruz. Insallah görev yapacagimiz süre içerisinde okullarimizdan baslayarak, kamunun her alaninda bu çalismalara katki vermeye gayret edecegiz. Ben Metin Hocamizi tebrik ediyorum. Sifir atik denildiginde sanki soyut bir kavrammis gibi anlasilabiliyor ama sizin yaptiginiz eserlerle birlikte bunu daha da iyi görmüs olduk” dedi.



"Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi kültür ve sanatin diriltici gücüne inanlar için bu yil 14. kez kapilarini açiyor”

Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy ise, "Yeni bir kültür sanat mevsimi daha basliyor. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi, kendine inanan, sehrine inanan, kültür ve sanatin diriltici gücüne ve en önemlisi de birbirine inanlar için degerli sanatçimiz Metin Asoglu’nun Arti-k Sanat sergisi ve Mazhar Alanson’un konseriyle bu yil tam 14. kez kapilarini açiyor. Hem soyut hem somut varligiyla bu bina köklerini güçlendirdikçe, insanlarin varligina asina oldugu bir bulusma noktasina dönüstükçe Zeytinburnu’nun da her gün biraz daha iyiye, aydinliga, feraha, kemale erdigini düsünmek istiyorum. Yillar evvel ektigimiz tohumlarin yeserdigini, diktigimiz fidanlarin filizlendigini artik en somut biçimde gördügümüz, koridorlarini gururla adimladigimiz bir yerdir bizim için Zeytinburnu Kültür Sanat. Bugün Türkiye’nin kültür sanat dünyasindaki insanlarin önemli bir kisminin hikayesinde Zeytinburnu Kültür Sanat anlamli bir durak olarak yer almaktadir ve yer almaya devam edecektir. Açildigi günden bu yana Zeytinburnu Kültür Sanat’ta, bin 229 seminer ve söylesi, 455 sinema gösterimi, bin 138 tiyatro gösterimi, 18 sempozyum, 282 özel etkinlik ve 397 konser düzenlendi” dedi.

Sergi hakkinda konusan ressam Metin Asoglu ise, “Sergi tamamiyla atiklardan olusmus bir sergi sifir atik projesiyle yapilmis bir sergi. 2017 yilinda basladim bu çalismaya. 2017 yilindan beri fabrikalarin atiklarindan, onlarin preslerinden çikan hurdaya giden parçalardan tasarimlar yapiyorum” dedi.

Arti-k Sanat sergisi, 6 Ekim-21 Kasim tarihleri arasinda Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açik olacak.
Kaynak: İHA