Kozanli Ögrencilerin Ankara'daki Evi Açildi

Kozanli ögrencilerin Ankara’daki evi olacak Baskent Kozan Vakfi’nin açilisi gerçeklestirildi. Açilisa Kozan’dan ve Türkiye’nin dört bir yanindan Kozanlilar katildi.

Kozanli Ögrencilerin Ankara'daki Evi Açildi
Açilista konusan Baskent Kozan Vakfi Baskani Ahmet Topaloglu, vakfin Kozanli hemsehrileri bir araya getirmek, tanistirmak, kaynastirmak, gurbetteki ögrencilere destek olmak, is dünyasinda ve bürokraside destek olacak bir ortam olusturmak için kuruldugunu söyledi.

Topaloglu, "Kozan Vakfi olarak birinci ana hedefimiz memleketimizden gurbete giden ögrencilerimize destek olmaktir. Onlarin egitimi basta olmak üzere ortaya çikabilecek her türlü ihtiyacini karsilamak, yasam kalitesini arttirmak ve sosyal hayata katilimlarini kolaylastirmaktir. Geçtigimiz yil 30 ögrencimize, bu yil ise 100 üniversite ögrencimize burs imkani sagladik. Vakfimiza destek olan siz gönüllüler ve bagisçilar sayesinde hedeflerimize ulasmaya devam edecegiz. Insallah önümüzdeki yillarda bu sayiyi oldukça arttiracagiz" dedi.

Kozan Ticaret Odasi Baskani Mustafa Kandemir de, vakfin Kozanlilar için önemli bir olusum oldugunu belirterek, "Bu vakif ’Kozanliyim’ diyen herkesin bir oldugu, memleket sevdalisi olan, memleket evlatlarini seven bir olusumdur" diye konustu.

Kozan Belediye Baskani Mimar Kazim Özgan, “Kozanlilarimizin Ankara’daki evi ilk olarak açiliyor, gururluyuz. Burada ögrencilerimize yönelik olarak yapilan çalismalar var. Kozanli kardeslerimizin Ankara’da bir evi var artik. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan kurdele kesilerek vakif açildi. Açilisin ardindan Baskent Kozan Vakfi Baskani Ahmet Topaloglu tebrikleri kabul etti.
Kaynak: İHA