Cennet Hurmalari Kisa Hazirlaniyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde yetistirilen cennet hurmalari, kabuklarinin soyulmasiyla kurutulmaya birakildi. Bölgede büyük ilgi gören kurutulmus cennet hurmasi, pazarda 15 TL’den alici buluyor.

Cennet Hurmalari Kisa Hazirlaniyor


Kis mevsiminin yavas yavas gelmesiyle, kurutularak kisin tüketilen meyveler de pazar tezgahlarinda yerini almaya basladi.

Kis atistirmaliklarinin vazgeçilmezlerinden olan cennet hurmasi da son günlerde pazar tezgahlarinda en fazla alici bulunan meyvelerin basinda yer aldi. Son dönemde kuru meyvelere artan ilgiden nasibini alan cennet hurmasi, kabuklari soyulduktan sonra iplere dizilerek kurutulmaya birakildi. Vatandaslarin da ilgi odagi olan kurutulmus cennet hurmasi, pazarlarda 15 TL’den alici buluyor.

Önceki dönemlerde cennet hurmasi üretimine önem vermediklerini dile getiren üretici Haci Ali Kilinç, “Önceden biz cennet hurmasi üretimine çok önem vermezdik. Ancak kurutulmaya baslamasiyla birlikte talep çok yükseldi. Üretim her geçen yil daha da artiyor. Genellikle pazara ham olarak getiriyoruz. Bu isten para kazanmak için evlerinde yapanlarda var. Balkonlarda teraslarda ve ahsap evlerde dizilere asilarak kurutuluyor. Hava durumuna göre bir hafta on gün süre içerisinde kuruyor. Olgunlasmasiyla da tüketilebiliyor. Bizde vatandaslarimiz cennet hurmasini çok seviyor diye mevsiminde fidanlari dikiyoruz. Buldan’da iki çesit oluyor. Birisi kakaolu digeri de bildigimiz cennet hurmasi. Kurutulduktan sonra yemesi çok keyifli. Bu yil da ürün bol masallah. Sifali olarak biliyoruz. Herkese afiyet olsun” dedi.

Kaynak: İHA