Türk Hattatlarin Sergisi Azerbaycan'da Açildi

Türk hattatlarin eserlerinden olusan Hat Sanatlari Sergisi Azerbaycan’in baskenti Bakü’de açildi.

Hat Sanatlari Sergisi’nin yurtdisindaki ikinci duragi Özbekistan’in ardindan Azerbaycan oldu. Bakü’deki Milli Incesanat Müzesi’nde baslayan serginin açilisina Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci ve Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selçuk Karakiliç ile çok sayida protokol ve sanatsever katildi.



“Son derece kiymetli ve degerli buluyorum”

Açilis töreninde konusan Büyükelçisi Cahit Bagci, Türk-Islam sanatlarinin ve Türk medeniyetinin örneklerin yansitildigi sergini önemsediklerini belirterek, “Bizim degerlerimizin, maneviyatimizin, mayamizin birer parçasidir bunlar. Biz bunlarla variz. Hayat bunlarla daha da anlamli. Bu yönüyle son derece kiymetli ve degerli buluyorum” dedi.



“En kiymetli hattatlarin eserlerinden olusuyor”

Seçme eserlerin Bakü’de sergilendigini ifade eden Hattat Serkan Selalmaz, “Türkiye’de günümüzdeki en kiymetli hattatlarin eserlerinden olusan bu sergi ülkemizde ilk önce Istanbul’da ve Anadolu’nun farkli sehirlerinde sergilendi. Yurtdisinda da Özbekistan’dan sonra da Bakü’de sergileniyor. Tüm sanatseverleri bekleriz” dedi.



Azerbaycanlilar hat eserlerine büyük ilgi gösterdi

Islam medeniyetinin zengin kültürel birikimine sahip olan hat sanati, geçmisten günümüze geleneksel sanatlarimiz arasindaki özel yerini koruyor. Hat Sanatlari Sergisi’nin rotasi yurt disinda Özbekistan’dan sonraki ikinci duragi Azerbaycan oldu. Türk hattatlarin eserlerinin sunuldugu Hat Sanatlari Sergisi’ne Azerbaycanlilar büyük ilgi gösterdi. Yaklasik 20 hattatin 25 eserinin yer aldigi sergi, 15 Ekim tarihine kadar kapilarini Azerbaycanli ziyaretçilere açik tutacak.
Kaynak: İHA