Rus Baris Gücü Birlikleri, Karabag'daki 3 Bölgeden Gözlem Noktasini Kaldirdi

Rusya Savunma Bakanligi, Karabag’da görev yapan Rus Baris Gücü birliklerine ait 3 geçici gözlem noktasinin kaldirildigini açikladi.

Rus Baris Gücü Birlikleri, Karabag'daki 3 Bölgeden Gözlem Noktasini Kaldirdi
Rusya Savunma Bakanligi, Karabag’da görev yapan Rus Baris Gücü birliklerinin son faaliyetlerine dair açiklama yapti. Karabag’da bugün herhangi bir ateskes ihlali yasanmadigi belirtilen açiklamada, “Askeran, Agdere ve Susa bölgelerinin eski çatisma bölgelerinde bulunan geçici gözlem noktalarinin kaldirilmasi tamamlandi” denildi.

Karabag’daki yasadisi Ermeni silahli gruplarin depolarinda bulunan silah, askeri teçhizat, hafif silah ve mühimmatin sayimina devam edildigi ifade edilen açiklamada, “5 Ekim itibariyle 84 zirhli araç, 121 araç, 121 hava savunma araci, 96 sahra topu, çok namlulu roketatar ve havan topu, 1 IHA, 7 binden fazla hafif silah ve tanksavar silahi ile yaklasik 59 milyon mermi sayildi” ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, ele geçirilen silah ve mühimmatin depolarinin kontrolünün Rusya - Azerbaycan ortak güvenlik karakollari tarafindan saglandigi vurgulandi.
Kaynak: İHA