Putin Açiklamasi 'Wagner Yöneticilerinin Cesetlerinde El Bombasi Parçalari Bulundu'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rus parali asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in hayatini kaybettigi uçak kazasiyla ilgili yürütülen sorusturmaya dair bilgi vererek, “Wagner yöneticilerinin cesetlerinde el bombasi parçalari bulundu” dedi.

Putin Açiklamasi 'Wagner Yöneticilerinin Cesetlerinde El Bombasi Parçalari Bulundu'
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rus parali asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’de dahil olmak üzere toplam 10 kisinin öldügü uçak kazasiyla ilgili yürütülen sorusturmaya dair açiklamalarda bulundu. Rusya’nin Soçi kentinde düzenlenen Valday Forumu’nda konusan Putin, "Yöneticilere ne olduguna dair soru isaretleri hala duruyor. Sorusturma komitesi baskani geçtigimiz günlerde kurbanlarin cesetlerinde el bombasi parçalarinin bulundugunu söyledi” dedi.

Sorusturmada uçaga disaridan bir saldirinin tespit edilmedigini ifade eden Putin, “Maalesef magdurlarin kaninda alkol veya uyusturucu madde varliginin tespitine yönelik herhangi bir inceleme yapilmamis. Her ne kadar St. Petersburg’daki sirkette yasanan meshur olaylardan sonra FSB’nin (Wagner’in arama yapilan merkez ofisinde) sadece 10 milyar ruble nakit degil, ayni zamanda 5 kilogram kokain de buldugunu bilsek de. Bana göre bu incelemenin yapilmasi gerekiyordu ama yapilmamis” dedi.



Prigojin’in ölümü

Rusya’nin Ukrayna’daki savasinda önemli bir rol oynayan Wagner lideri Prigojin, Rusya’da baslattigi 24 saatlik isyanin ardindan 23 Agustos’ta içinde oldugu özel uçagin Rusya’nin Tver bölgesinde düsmesi sonucu hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA