Irak Basbakani Sudani'den Türkiye Ile Güvenlik Anlasmasi Talimati

Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani, sinirlarin güvenligini saglamak amaciyla Türkiye ile bir güvenlik anlasmasinin düzenlenmesi için Irak Disisleri Bakani Fuat Hüseyin’e talimat verdi.

Irak Basbakani Sudani'den Türkiye Ile Güvenlik Anlasmasi Talimati
Irak, Türkiye ile sinirlarin güvenligini saglamak amaciyla harekete geçti. Irak Silahli Kuvvetler Komutanligi Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul tarafindan yapilan yazili açiklamada, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantisi gerçeklestiren Basbakan Muhammed Siya Sudani, ülkedeki güvenlik durumunu ele aldigi belirtti.

Irak’in Iran ile güvenlik anlasmasinin ele alindigi toplantida, Basbakan Sudani, Irak Disisleri Bakani Fuat Hüseyin’e Disisleri Bakani Hakan Fidan ile sinir güvenligi sorunlarini çözmek için ikili güvenlik komisyonlarinin etkinlestirilmesi talimati verdi.

Ülkedeki güvenlik durumundaki gelismeler ve güvenlik güçlerinin terör örgütü DEAS çetelerinin kalintilariyla mücadele, organize suçla mücadele ve uyusturucu kaçakçilarini takip etme çabalarinin ele alindigi toplantida, Irak ile Iran arasinda imzalana güvenlik anlasmasi da görüsüldü.
Kaynak: İHA