Dösemealti'nin Atik Su Sorunu Çözülüyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü, yogun göç nedeniyle alt yapi ihtiyaci artan Dösemealti bölgesinde atik su sorunu için harekete geçti. Dösemealti Yeniköy, Altinkale, Bahçeyaka ve Çiplakli Mahallelerini kapsayan 76 kilometrelik kanalizasyon sebeke hatti yapim isi sözlesmesi imzalandi. Dünya Bankasi Kredisi Sürdürülebilir Sehirler Projesi-II çerçevesinde yaklasik 265 Milyon TL yatirim tutari ile Dösemealti’nda 4 mahallenin 76 kilometrelik kanalizasyon ihtiyaci karsilanacak.

Dünya bankasi kredisi ile yapilacak
Göreve geldigi günden bu yana Dösemealti’nda 132 milyon liralik bir yatirimla 40 kilometre kanalizasyon çalismasi yapildigini söyleyen Baskan Muhittin Böcek, “Antalya’mizin önemli ilçelerinden Dösemealti Belediyemizin sinirlari içerisinde Yeniköy, Altinkaya, Bahçeyaka ve Çiplakli Mahallelerinde olusan yogun yerlesime paralel olarak atik su sorununun çözümü de ihtiyaç haline gelmistir. Bunun için Dünya Bankasi Kredisi ile sürdürülebilir Sehirler Projesi-II çerçevesinde 11 Temmuz 2023 tarihinde Dösemealti Bölgesinde kanalizasyon sebeke hatti insaati isi adi altinda kanalizasyon imalatlari için ihaleye çikildi. Bu çerçevede yaklasik 265 milyon lira yatirim tutariyla Dösemealti bölgemizde 4 mahallemizde daha 76 kilometre kanalizasyon ihtiyacinin karsilanmasi planlanmistir. Bugün de burada yüklenici firmamiz ile sözlesme imzaliyoruz. Dösemealti ilçemize hayirli olsun” dedi.
Baskan Genç’ten tesekkür
Dösemealti Belediye Baskani Turgay Genç de Dösemealti’nin yogun göç alan ve çok hizli büyüyen ve kentin yasam alani olan bir bölge olduguna dikkat çekti. Genç, “Yapilacak olan çalisma bizim için çok önemli ” diye konustu.
