Sultangazi Belediyesi Kiralamiyor, Satin Aliyor

Sultangazi Belediyesi, kiralamak yerine satin aldigi 26 otobüsü daha bünyesine katti. Böylece satin alinan araçlarin sayisi 104’e yükselirken ciddi bir tasarruf da saglandi. Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, bütün bunlari borçlanmadan kendi öz kaynaklariyla yaptiklarini belirtti.

Sultangazi Belediyesi Kiralamiyor, Satin Aliyor
“Kiralamadik, satin aldik” sloganiyla hizmet araçlarini bünyesine katarak tasarruf saglayan Sultangazi Belediyesi, satin alinan araçlarin sayisini her geçen gün artiriyor. Kredi çekmeden, borçlanmadan kendi öz kaynaklarini kullanan belediye, 26 tane daha otobüs alimi gerçeklestirdi. 56 tane temizlik araci, 8 is makinesi, 8 geri dönüsüm atik toplama araci, 2 ambulans, 1 mobil çözüm araci, 1 TOGG, 1 arama kurtarma araci, 1 mobil asevi araci ve 26 otobüsle birlikte satin alinan araçlarin sayisi 104’e yükseldi.

Borçlanmadan 104 yeni araç

Basarili bir is gerçeklestirdiklerini ve bu isin de bir çok belediyeye örnek oldugunu söyleyen Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, "Gelir gelmez ilk islerimizden biri büyük ihalelerin iptalini saglamakti. Öncelikle bütçe üzerinde büyük külfet olusturan araç kiralama ihalelerini durdurduk. Bunun yerine kendi öz kaynaklarimizi kullanarak araç satin alimlari gerçeklestirdik. Kredi kullanmadan, borçlanmadan bunu yapmayi basardik. Kiralamak yerine satin aldigimiz araçlar sayesinde milyonlarca liralik tasarruf saglamis olduk. Havaya gidecek parayi sosyal yasam alanlarinin kalitesini artirmak için kullandik. Sultangazi’nin kendi kaynaklarini komsularimizin daha iyi hizmet alabilmesi için kullaniyoruz, sehrimiz için daha da çok çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA