Hamas, Yabanci Rehinelerin Bir Kismini Önümüzdeki Günlerde Serbest Birakacak

Hamas’in silahli kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylari tarafindan yapilan açiklamada, yabanci rehinelerin bir kisminin önümüzdeki günlerde serbest birakilacagi duyuruldu.

Israil ve Filistin arasindaki çatismalar 7 Ekim’den bu yana devam ederken, Hamas’in silahli kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylari, yabanci rehinelerin bir kisminin önümüzdeki günlerde serbest birakilacagini duyurdu. Izzeddin el-Kassam Tugaylari Sözcüsü Ebu Ubeida yaptigi açiklamada, "Aracilara önümüzdeki birkaç gün içinde belirli sayida yabanciyi serbest birakacagimizi bildirdik" ifadelerini kullandi.

Israil’e Gazze Seridi’ne düzenlemeyi planladigi kara operasyonu konusunda gözdagi veren Ubeida, "Gazze, düsman askerleri ve siyasi liderleri için bir mezarlik ve bataklik olacak" dedi.



Hamas, yabanci rehineleri “misafir” olarak nitelendirmisti

Ubeida daha önce rehineler hakkinda yaptigi bir açiklamada, rehinelerle ahlaki ve insani bir görevin gerektirdigi sekilde ilgilenildigini belirtmis, yabanci rehineleri misafir olarak gördüklerini ve sahadaki kosullari izin verdigi anda onlari serbest birakacaklarini ifade etmisti.

Gazze Seridi’nde yaklasik 240 rehinenin bulundugu tahmin edilirken, Hamas bugüne kadar toplam 4 rehineyi serbest birakti, 1 rehine ise Israil ordusunun düzenledigi operasyon ile kurtarildi.
Kaynak: İHA