Emine Erdogan, BM Politikadan Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi Ryder'i Kabul Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, Birlesmis Milletler (BM) Politikadan Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi Guy Bernard Ryder’i kabul etti.

Emine Erdogan, BM Politikadan Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi Ryder'i Kabul Etti
Emine Erdogan, "31 Ekim Dünya Sehirler Günü" programi için Istanbul’da bulunan Ryder ile Topkapi Sarayi’nda bir araya geldi. Görüsmede, BM Politikadan Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi Ryder, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in selamini Emine Erdogan’a iletti. Emine Erdogan, Sifir Atik Projesi ile edinilen kazanimlarin her düzeyde güçlendirmesi amaciyla kurulan Sifir Atik Vakfi’yla ilgili bilgi paylasiminda bulundu.

Vakfin, BM çatisi altinda büyük önem arz ettigini belirten Ryder, sifir atik açisindan gelecek 3 yili verimli geçirmek üzere çalisma yapmalari gerektigini belirterek, bu kapsamda sifir atik ekonomisi olusturma, iyi örnekler ortaya çikarma ve teknik ekipmanlar için destek olusturmanin önemini vurguladi. Sifir Atik Vakfi’nin da bu anlamda etkin olacagini dile getiren Ryder, vakfin BM ile isbirligi içinde yürüyecegine inandigini ifade etti.



Yilda iki toplanti yapilacak

Ryder, BM Sifir Atik Danisma Kurulu’nun yilda iki toplanti yapmasi, bunun birinin her yil eylül ayinda New York’ta olmasi, toplantinin yapilacagi diger sehrin ise Emine Erdogan tarafindan belirlenmesi konusunda görüsünü dile getirdi. Bunun üzerine Emine Erdogan, kurul üyelerini Türkiye’de agirlamak istedigini belirtti.

Öte yandan Emine Erdogan, Filistin konusundaki güçlü durusundan ötürü BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e, kendisinin ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamini ve sükranlarini iletti.
Kaynak: İHA