Egitim-Bir-Sen'den BM Ankara Ofisi Önünde Filistin'e Destek Gösterisi

Egitimciler Birligi Sendikasi (Egitim-Bir-Sen) üyeleri, Israil’in Filistin’e saldirilarina tepki göstermek amaciyla Birlesmis Milletler (BM) Ankara Ofisi önünde gösteri düzenledi.

Egitim-Bir-Sen'den BM Ankara Ofisi Önünde Filistin'e Destek Gösterisi
Memur-Sen Konfederasyona bagli Egitim-Bir-Sen tarafindan, Filistin Israil arasinda yasanan olaylari kinamak için Ankara’nin Çankaya ilçesinde bulunan BM Ankara Ofisi önünde Filistin’e destek gösterisi düzenlendi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügü Çankaya Oran Yerleskesi önünde toplanan üyeler, "Israil’in Filistin’e saldirilari karsisinda tepkisiz kalan ve uyuyanlari uyandirmak" için zillerle Yildizkule’deki Birlesmis Milletler Ankara Ofisi önüne yürüdü.

“Çocuklar güvende degilse hiç kimse güvende degildir”

Burada basin açiklamasi yapan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Gazze’de egitim döneminin resmi olarak bittiginin açiklandigini belirterek, "Okul çagindaki çocuklar ya mezarda ölü, ya bombalar altinda yarali. Onun için ögretmenler olarak BM Ankara Ofisi’nin önünden tüm dünyaya haykiriyoruz. Çocuklar güvende degilse hiç kimse güvende degildir” seklinde konustu.



“Uluslararasi toplum acilen harekete geçmeli”

Gazze’de yasananlarin durdurulmasi adina tüm dünyaya seslenen Yalçin, "Uluslararasi toplum acilen harekete geçmeli, Gazze’de ateskes tasariyi asmali, kalici baris gelmeli, su, gida, elektrik, gaz, telefon, internet erisimi saglanmali, tibbi yardim ve temel ihtiyaçlarin girisi için acil insani koridor açilmali. Basta Dünya Saglik Örgütü, UNICEF olmak üzere BM’ye bagli tüm kuruluslar Gazze’deki vahsete karsi görevlerini yapmali. Katliamin durdurulmasi için insani, siyasi, diplomatik tüm girisimler seferber edilmeli” ifadelerine yer verdi.

Yalçin konusmasinin sonunda, Gazze’de adalet saglanana kadar mücadelelerinin devam edecegini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA