Bursa Büyüksehir Belediyesi'nden CHP'li Mudanya Belediyesi'ne Tabela Elestirisi

Mudanya ilçesindeki Ismet Inönü Bulvari’na, yönetmeliklere aykiri olarak izinsiz sekilde ‘Mudanya Belediyesi logosu ve yazisi’ bulunan totem koyan CHP’li Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz’i elestiren Bursa Büyüksehir Belediyesi, totem kaldirilmak istenince, Ismet Inönü’nün adinin arkasina saklanilmasini hukuk tanimazlik olarak nitelendirdi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi'nden CHP'li Mudanya Belediyesi'ne Tabela Elestirisi
Bursa Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Bursa’nin Mudanya ilçesinde, Büyüksehir Belediyesi sorumlulugunda bulunan Mütareke Meydani’na CHP’li ilçe belediyesi tarafindan geçtigimiz mart ayinda izinsiz sekilde üzerinde ’Ismet Inönü Bulvari’ ve ’Mudanya Belediyesi’ yazan, ayrica belediyenin logosunun da bulundugu iki adet totem konuldu. Büyüksehir Belediyesi de Ilan ve Reklam Uygulama Yönetmeligi’nin 7.2’nci maddesine aykiri olarak izinsiz konulan totemlerin kaldirilmasi için Mudanya Belediyesi’ne resmi yazi gönderdi. Kanun ve yönetmeliklere aykiri olarak, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan meydan düzenleme çalismalarinin yapildigi alana, üzerinde Mudanya Belediyesi yazisi ve logosu da bulunan totemi koyan CHP’li belediye, totemlerin kaldirilmasi istenince suçunu örtmek için ‘tarih sömürüsüne’ basvurmustu. ’Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 2. Cumhurbaskani Ismet Inönü’nün adinin verildigi bulvara konulan totemlerin kaldirilmasi istendi’ seklinde basina haber servis ettiren Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, basinla paylastigi görsellerden belediye logosu ve Mudanya Belediyesi yazisini sildirmisti. Böylelikle Büyüksehir Belediyesi’nin sanki ‘Ismet Inönü’ isminden rahatsiz oldugu algisi olusturulmaya çalisan Türkyilmaz, söz konusu totemin önünde çektirdigi fotografini sosyal medyada paylasinca, ‘Ismet Inönü’ ismi üzerinden reklam pesinde oldugunu da ortaya koymus oldu. Kaldirilmasi istenen totemde, haberde yer aldigi gibi sadece Ismet Inönü Bulvari yazmadigi, ayrica Mudanya Belediyesi yazisi ile belediye logosunun da bulundugu açikça görülürken, CHP’li belediyenin tarih sömürüsü ifsa olmustu."

Bursa Büyüksehir Belediyesi yazili açiklamanin devaminda su cümlelere yer verdi;

"Mudanya Belediyesi, izinsiz olarak diktigi totemle, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan zemininden banklarina, aydinlatma sistemlerinden yesil alanlarina kadar sil bastan yenilenen ve güncel fiyatlarla yaklasik 100 milyon TL yatirim yapilan projeyi sahiplenme algisi olusturuyor. Türkyilmaz, ilçeye deger katan yatirimin sanki Mudanya Belediyesi tarafindan yapilmis algisi olusturuyor ve reklam çabasi suya düsünce de ‘tarih’ algisiyla Büyüksehir Belediyesi’ni karalamaya çalisiyor. Mart ayinda, degistirilmis fotograflarla basin yoluyla algi yapmaya çalisan Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan ve üzerinde Ismet Inönü adinin da yazili oldugu modern totemlerin dikilmesinin ardindan yine tarih sömürüsüne basvurdu. Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin yönetmeliklere aykiri olarak izinsiz dikilen ilçe belediyesinin totemini kaldirmasina tepki gösteren Türkyilmaz, Büyüksehir Belediyesi’nin Ismet Inönü Bulvari yazili totemi önünde Ismet Inönü’ye hareket edildigini öne sürerek, yine Kurtulus Savasi kahramani Inönü adi üzerinden reklam yapmaya çalisti."
Kaynak: İHA