BM Genel Sekreteri Guterres Açiklamasi 'Uluslararasi Insancil Hukuk, Alakart Menü Degildir Seçici Olarak Uygulanamaz'

Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Israil ve Filistinli arasindaki çatismalarda sivillerin korunmasi çagrisinda bulunarak, “Uluslararasi insancil hukuk göz ardi edilemeyecek açik kurallar koyuyor. Alakart menü degildir ve seçici olarak uygulanamaz” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres Açiklamasi 'Uluslararasi Insancil Hukuk, Alakart Menü Degildir Seçici Olarak Uygulanamaz'
Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, bir kez daha çatismalarda sivillerin korunmasi çagrisinda bulundu. Guterres, “Çatismalarin en agir yükünü basindan beri siviller çekiyor. Her iki tarafta da sivillerin korunmasi çok önemli ve buna her zaman saygi gösterilmesi gerekiyor. Uluslararasi insancil hukuk göz ardi edilemeyecek açik kurallar koyuyor. Alakart menü degildir ve seçici olarak uygulanamaz. Ayrim, orantililik ve ihtiyat ilkeleri de dahil olmak üzere tüm taraflarin buna uymasi gerekiyor” dedi.

Gazze Seridi’ne saglanan mevcut yardimlarin yetersiz oldugunu vurgulayan Guterres, bir kez daha insani ateskes çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA