Ingiltere Basbakani Sunak, Gazze'de Ateskes Çagrisinda Bulunan Siyasetçiyi Görevden Aldi

Ingiltere Bilim, Inovasyon ve Teknoloji Bakani Michelle Donelan’in Parlamento Özel Sekreteri olan Paul Bristow, Gazze Seridi’nde ateskes çagrisinda bulunmasinin ardindan Ingiltere Basbakani Rishi Sunak tarafindan görevden alindi.

Ingiltere Basbakani Sunak, Gazze'de Ateskes Çagrisinda Bulunan Siyasetçiyi Görevden Aldi
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 7 Ekim’den bu yana devam ederken, Ingiltere Bilim, Inovasyon ve Teknoloji Bakani Michelle Donelan’in Parlamento Özel Sekreteri olan Paul Bristow, Gazze Seridi’nde ateskes çagrisinda bulunmasinin ardindan Ingiltere Basbakani Rishi Sunak tarafindan görevden alindi. Ingiltere Basbakanlik Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, "Paul Bristow’dan kolektif sorumluluk ilkeleriyle tutarli olmayan yorumlarin ardindan hükümetteki görevinden ayrilmasi istendi" denildi.

“Artik rahatça konusabiliyorum”

Görevden alinmasinin ardindan Ingiliz basinina açiklamalarda bulunan Bristow, "Basbakan’in kararini tamamen anliyorum. Keyif aldigim bir isten ayrildigim için pismanlik duyuyorum. Ancak seçmenlerimin çogunun derinden önemsedigi bir konu hakkinda artik rahatça konusabiliyorum” dedi.

“Binlerce kisi öldürüldü ve bir milyondan fazlasi yerinden edildi”

Bristow geçtigimiz persembe günü Basbakan Sunak’a yazdigi mektubunda, "Seçmenlerim ve ben, su anda Gazze’de ortaya çikan yürek parçalayici ve yikici insani krizden derin üzüntü duyuyoruz. Binlerce kisi öldürüldü ve bir milyondan fazlasi yerinden edildi. Bunun Israil’i nasil daha güvenli hale getirdigini veya herhangi bir seyi daha iyi hale getirdigini anlamak zor” ifadelerini kullanmis, Filistinlilerin Hamas’in saldirilarindan dolayi toplu olarak cezalandirilmamasi gerektigini vurgulamisti. Kalici ateskesin hayat kurtaracagini belirten Bristow, ateskesin yardimlarin en çok ihtiyaci olanlara ulasmasini saglayacagini aktarmisti.

Bristow’un seçim bölgesinin yüzde 18’i Müslüman

Çok sayida muhalefet milletvekili ateskes çagrilarina destek verirken, az sayida muhafazakar milletvekili bunu destekledi. Son nüfus sayimina göre, Bristow’un seçim bölgesi Peterborough’ta yaklasik yüzde 18’i Müslümanlardan olusuyor.
Kaynak: İHA