ABD'de Filistin Asilli 6 Yasindaki Çocugu Öldüren Saldirgan Suçsuz Oldugunu Iddia Etti

ABD’de Filistin asilli 6 yasindaki çocugu 26 yerinden biçaklayarak öldüren katil zanlisi 71 yasindaki Joseph Czuba, çikarildigi mahkemede suçsuz oldugunu iddia etti.

ABD'de Filistin Asilli 6 Yasindaki Çocugu Öldüren Saldirgan Suçsuz Oldugunu Iddia Etti
ABD’nin Illinois eyaletinde 14 Ekim’de Filistin asilli 6 yasindaki çocugu 26 yerinden biçaklayarak öldüren ve çocugun annesini ise agir yaralayan katil zanlisi 71 yasindaki Joseph Czuba, hakim karsisina çikti. Will Ilçe Mahkemesindeki durusmada, Czuba hakkindaki “cinayet” ve “nefret suçu” suçlamalarini kabul etmeyerek suçsuz oldugunu iddia etti.

Suçlu bulunmasi halinde 20 yildan ömür boyu hapis cezasiyla karsi karsiya olan Czuba’nin ocak ayindaki bir sonraki durusmaya kadar tutuklugunun devamina karar verildi.

Czuba, birinci derece cinayet, birinci derece cinayete tesebbüs, iki nefret suçu ve ölümcül silahla agirlastirilmis darpla suçlaniyor. ABD Adalet Bakanligi, ise 16 Ekim’de söz konusu saldiriyla ilgili federal düzeyde nefret suçlari sorusturmasi baslatildigini açiklamisti.

Filistinli çocugun öldürülmesi

Ev sahibi Czuba, 14 Ekim’de Illinois’in Plainfield kasabasinda kiracisi olan Filistin asilli 32 yasindaki annesi Hanaan Shahin’in kapisina gitmis, 6 yasindaki oglu Wadea Al-Fayoume’u 26 yerinden biçaklayarak öldürmüs, Shahin’i ise agir sekilde yaralamisti.

Polis, Czuba’nin Israil-Filistin çatismalari ve Müslüman olduklari için anne ve oglunu hedef aldigini ifade etmisti.

Mahkeme tutanaklarina göre, 14 Ekim’de Czuba, Shahin’e Israil-Filistin çatismalari nedeniyle öfkeli oldugunu belirtmis, Shahin ise Czuba’ya "Baris için dua edelim" demisti. Czuba, konusmanin ardindan biçakla Shahin ve ogluna saldirmisti.

Görgü taniklari, Anne-ogulun iki yildir ayni evde yasadiklarini ve saldiridan önce Czuba ile kurbanlar arasinda herhangi bir tartismaya sahit olmadiklarini belirtmisti.
Kaynak: İHA