Tarim Ve Orman Bakani Yumakli Açiklamasi 'Kisa Film Yarismasi Düzenleyecegiz'

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, "Bu yil içerisinde duyurusunu yapmayi planladigimiz kisa film yarismasi ile dijital çagda Bakanligimizi Teknofest gençligi ile tekrar bulusturacagiz. Gençlerimizi simdiden buna hazirlanmaya davet ediyorum" dedi.

Tarim Ve Orman Bakani Yumakli Açiklamasi 'Kisa Film Yarismasi Düzenleyecegiz'
Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Tarim ve Orman Bakanligi ve Denizbank is birliginde gerçeklestirilen ’13. Tarim Orman ve Insan Fotograf Yarismasi’nin ödül törenine katildi.

Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi (CSO) Ada Ankara’da gerçeklestirilen törende bir konusma gerçeklestiren Bakan Yumakli, yarismanin 13 yildir araliksiz devam ettiginin önemine isaret ederek, "Bu yilki yarismamizi geçtigimiz yildan itibaren Türkiye’de üretimin ama özellikle de tarimsal üretimin öneminin bize kattiklarina vurgu yapmak için ’Sen Üret Yeter’ mottosuyla düzenledik. Amacimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyilinda üretimin ve üreticinin yüzyili olarak damga vurmak. Simdi o heyecanli zamani, ödül törenini yasayacagiz" ifadelerini kullandi.

"Tarim tek bir kavram ya da sözcükle tanimlanamayacak kadar büyük anlam tasir"

Tarim ve ormanin hayatin içerisinde oldugunu söyleyen Yumakli, "Tarim ve ormani sanattan ayri düsünemeyiz. Tarim tek bir kavram ya da tek bir sözcükle tanimlanamayacak kadar büyük ve genis anlamlar tasir. Tarim hayatin her alani ve her anidir. Yeri gelir sofradaki bir yemektir, yeri gelir çalisma hayatimizda bir istir. Orman nefesimizdir, oksijendir yani hayatin kendisidir. Bu yüzden yasamin objektifi tarim, orman ve insani her daim ayni karede fotograflamistir" dedi.



"225 eser ödül almaya, bin 598 eser sergilenmeye layik görüldü"

Yumakli, yarismayi Anadolu’da tarim kültürünü ölümsüzlestiren bir misyon olarak gördüklerini belirterek, söyle devam etti:

"Yarismamiz tarimin, topragin, ormanin, suyun ve dogal kaynaklarimizin önemi noktasinda duyarliligimizi artiran katkilar sunuyor. Geleneksellesen yarismamiz kültürümüzün renklerini de gözlerimizin önüne getiriyor. 13 yilda yarismaya 7 bin 938 katilimci, toplam 35 bin 415 eser basvuru yapti. Bunlar arasindan 224 eser ödül almaya hak kazanmis ve bin 599 eser de sergilenmeye deger görülmüs."

Sergi 4 ilin havalimaninda begeniye sunulacak

Yarismanin gelecek nesillere armagan edilmesi noktasinda önemli görüldügünü aktaran Yumakli, "Eserlerin bu mekanlarda sinirli kalmasini istemiyoruz. Fotograf sergisini ülkemizin çesitli yörelerinde bulunan özel ve önemli sergi alanlarinda yayilmasini saglayacagiz. Sadece bizim degil, ülkemizi ziyaret eden turistlerin görmesi amaciyla Istanbul, Antalya, Izmir ve Ankara’daki havalimanlarinda sergilenmek üzere sanatseverlerin begenisine sunacagiz" diye konustu.



Tarim ve Orman Bakanligi kisa film yarismasi yapacak

Bakanlik olarak yeni bir sanatsal etkinlik hayata geçireceklerini aktaran Yumakli, "Bu yil içerisinde duyurusunu yapmayi planladigimiz kisa film yarismasi ile dijital çagda bakanligimizi Teknofest gençligi ile tekrar bulusturacagiz. Gençlerimizi simdiden buna hazirlanmaya davet ediyorum. Bu ilgiler sanatsal alanda kalmasin. Gençlerin enerjisine bütün sektörlerin ihtiyaci var ama tarim sektörünün çok daha ihtiyaci var. Gençlerimizi tarimsal alanda girisimcilik ruhlarini harekete geçirmeye ve özel olarak hazirladigimiz, farkli hibe destekleriyle bu sektörün içerisinde yer almalarini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Gençlerin tarim sektörüne hak ettigi degeri vermesinin önemine vurgu yapan Yumakli, yarismaya katilan tüm yarismacilara ve düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Tarim Orman ve Insan Fotograf Yarismasi’nin önemine dikkati çeken Bakan Ersoy ise "Basta dereceye girenler olmak üzere herkesi tebrik etmek istiyorum. Organizasyonda emegi geçen Sayin Bakan basta olmak üzere herkese tesekkürlerimi sunuyorum" dedi.



Yarismada ödül alanlar

Yarisma çerçevesinde ’Çiftçi-Üretici Ödülü’ Yücel Albayrak’a, ’Sen Üret Yeter Tema Ödülü’ Gazi Aydin’a, ’Ögrenci Ödülü’ Ismail Serhat Sahin’e, ’Denizbank Çalisanlari Ödülü’ Meral Kaya’ya, ’Tarim ve Orman Bakanligi Çalisanlari Ödülü’ Erdogan Karacabey’e, ’Genel Kategori Üçüncülük Ödülü’ ile ’Tarim ve Orman Bakani Özel Ödülü’ Mehmet Aslan’a, ’Genel Kategori Ikincilik Ödülü’ Mahmut Serdar Alakus’a, ’Genel Kategori Birincilik Ödülü’ ise Ekrem Sahin’e gitti.
Kaynak: İHA