Karabag'daki Sözde Ermeni Rejiminin Eski 'Cumhurbaskani' Arayik Harutyunyan Yakalandi

Azerbaycan’in Karabag bölgesindeki sözde Ermeni rejiminin eski “cumhurbaskani” Arayik Harutyunyan, Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi personeli tarafindan yakalandi. Harutyunyan’in yakalanmasi ile Azerbaycan’in yakaladigi sözde lider sayisi 3’e yükseldi

Karabag'daki Sözde Ermeni Rejiminin Eski 'Cumhurbaskani' Arayik Harutyunyan Yakalandi
Azerbaycan ordusunun 19 Eylül’de Karabag’da baslattigi ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun basariyla tamamlanmasinin ardindan Karabag bölgesindeki sözde Ermeni rejimin yöneticilerinden biri daha yakalandi. Azerbaycan basininda yer alan haberlerde, Karabag bölgesindeki sözde Ermeni rejiminin eski “cumhurbaskani” 50 yasindaki Arayik Harutyunyan’in Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi personeli tarafindan yakalandigi ve baskent Bakü’ye getirilmek üzere oldugu aktarildi.

Harutyunyan, dünyada hiçbir ülke tarafindan taninmayan Karabag’daki sözde Ermeni rejimin 2020-2023 yillari arasinda "cumhurbaskani" olarak görev yapmis, 31 Agustos 2023’te ise görevinden istifa ettigini açiklamisti.

Gence’ye saldiri emri vermisti

Harutyunyan, 2020’deki Ikinci Karabag Savasi sirasinda, Ermenistan ordusunun Azerbaycan’in en büyük ikinci kenti Gence’nin sehir merkezine düzenledigi füze saldirisinin emrini kendisinin verdigini söylemisti.

Karabag’in sözde eski “cumhurbaskanlari” yakalandi

Karabag’daki sözde Ermeni rejiminin eski "cumhurbaskanlari" Arkadiy Gukasyan ve Bako Sahakyan ile sözde rejimin eski parlamento baskani David Ishanyan’in da yakalandigi ve isledigi savas suçlarindan dolayi yargilanmak üzere Bakü’ye getirildigi kaydedildi.

Azerbaycan daha önce, Karabag’dan kaçtiklari sirada sözde Ermeni rejiminin devlet bakani Ruben Vardanyan’i ve sözde rejimin ordusunun eski komutani Levon Mnatsakanyan’i sinir kontrol noktalarinda tutuklamisti.

Bazi üst düzey isimler Ermenistan’a kaçti

Ermenistan basininda yer alan haberlerde ise, sözde rejimin eski devlet bakani Artur Arutyunyan, sözde rejimin eski içisleri bakani Karen Sarkisyan ile sözde rejimin güvenlik servisi eski baskani Ararat Melkunyan’in Karabag’dan kaçarak Ermenistan’a geldigi ifade edildi.
Kaynak: İHA