Talas, 100. Yili Dünyanin En Büyük Türk Bayragiyla Karsiladi

Kayseri’de Talas Belediyesi tarafindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla düzenlenen törende dünyanin en büyük Türk bayragi açildi. Törende konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “Nice yüzyillara” dedi.

Talas, 100. Yili Dünyanin En Büyük Türk Bayragiyla Karsiladi
Ilçede bulunan parasüt indirme alaninda gerçeklesen törene, Talas Kaymakami Yasar Dönmez, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Il Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ihsan Kabakçi, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm ve çok sayida vatandas katildi.

Törende 45 metre genislige 67,5 metre uzunluga ve 3 bin 68 metrekare alan genisligi ile dünyanin en büyük Türk bayragi vatandaslar ve protokol üyeleri tarafindan açilarak dalgalandirildi.

Törende konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, "Bir ülkenin en degerli vatligi sizin gibi vatandaslaridir. Gelecegin teminati olan gençleridir. Hiç süphesi gençlikte bizde, vatandaslikta bizde, insanlik onuru da bizde. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilinda Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandasi olmak bizim için en büyük gururdur. Bu gurur onurla basimizda tasiyoruz. ‘Nice yüzyillara’ diyorum. Su anda burada dünyanin en büyük Türk bayragini hep birlikte açtik. 3 bin metrekarenin üzerindeki bu Türk bayragi bizim ilelebet kiyamete kadar sembolümüzdür. Kirmizisini sehitlerimizin kanindan alan, hilali ve yildizi da ayri bir sembol olan bu bayraktan daha yakisik bir bayrak yoktur. Bununla da gurur duyuyoruz. Canini, kanini bizim için feda eden sehitlerimizi rahmetle aniyoruz. Basta Mustafa Kemal Pasa olmak üzere bugüne kanlari ile mücadele eden herkesi anmakla beraber ayni zamanda su anda sinir ötesinde ve sinirlarimiz içerisinde su anda dahi bizlere hizmet eden polisimiz, jandarmamiz ve diger güvenlik güçlerimizi de saygi ile aniyoruz” seklin konustu.

Talas Kaymakami Yasar Dönmez de, vatandaslarin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni kutladi. Törenin ardindan protokol üyeleri sahneye çikarak vatandaslarla beraber ellerinde bulunan bayraklari salladi.
Kaynak: İHA