Küçükçekmece'de Cumhuriyet'in 100. Yili Coskuyla Kutlandi

Küçükçekmece Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yilini coskulu kutladi. Kutlamalar 100. yili yürüyüsü ve Cem Adrian konseriyle sona erdi.

Küçükçekmece'de Cumhuriyet'in 100. Yili Coskuyla Kutlandi
Küçükçekmece Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yilini bir hafta süren etkinliklerle kutladi. Kutlamalar boyunca Cumhuriyetin 100. yili onuruna, 100 eseri sergisi, Cumhuriyet Kupasi Satranç Turnuvasi ve daha nice etkinliklerle Cumhuriyet’in 100. yilini büyük bir sevinç ve coskuyla kutladi. Kutlamalar sonunda vatandaslar 100. yil yürüyüsü ve Cem Adrian konseriyle büyük cosku yasadi.

Kutlamalar hakkinda konusan Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, "Cumhuriyet’in 100. yilini kutlamanin heyecani içerisindeyiz. Öncelikle kendimi ve bu yüzyilda bugün yasayan bütün insanlari sansli buluyorum. Cumhuriyet’in 100. yili çok degerli çok kiymetli bir yil 29 Ekim hem cumhuriyeti kutluyoruz, Cumhuriyetin 100. yilini kutlama firsatimiz oldu. Coskuyla kutluyoruz. Bütün Türkiye’de coskuyla kutlanmasinin özellikle bugün, bir haftalik bir programimiz var. Bir haftadir bu programlari cumhuriyetin 100. yili ile ilgili devam ettiriyoruz” diye konustu.

"Cumhuriyet’in 100. yili anlami ne, cumhuriyet ne, ne verdi bize, ne verdi kadinlarimiza? Bütün bunlara baktigimiz zaman aslinda Cumhuriyet’in 100. yilinda kutlamalarin çok daha coskulu olmasi gerektigine inaniyorum" ifadelerini kullanan Baskan Çebi, "Cumhuriyet bize özgürlük verdi, cumhuriyet bize bir vatan verdi. Iyi ki bizim bir Atatürk’ümüz vardi. Iyi ki onun inanan arkadaslari vardi. Bir ülkenin kuruldugu günü 100. yili. Özellikle kadinlarla ilgili onlara seçme seçilme hakkinin verildigi, bana belediye baskani seçilme hakkinin verildigi, Cumhuriyet çocuklarimizin gelismesi onlarin istedikleri mesleklerini seçebilmeleri ve ifade özgürlügünü kullanabildikleri bir rejimin adi cumhuriyet. Iyi ki Cumhuriyetimiz var, iyi ki Atatürkü’müz vardi. Iyi ki bize bu cumhuriyeti emanet etti. Cumhuriyet bizim için bir yasam biçimdir yasasin Cumhuriyet” dedi.

Kaynak: İHA