Hakkari'de Cumhuriyet Yürüyüsüne Binler Katildi

Hakkari’de Cumhuriyet’in 100. yili ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen mesaleli yürüyüse binlerce kisi katildi.

Hakkari'de Cumhuriyet Yürüyüsüne Binler Katildi
Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yil dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Hakkari Ögretmenevi’nde resepsiyon verildi.

Vali ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik ve beraberindekiler resepsiyonda davetlilerin Cumhuriyet Bayrami’ni kutlayip birlikte hatira fotografi çektirdi.

2 bin kisi mesalelerle yürüdü

Pagan Caddesi üzerinde toplanan binlerce vatandaslar, protokol üyelerinin gelmesi ile birlikte ellerindeki Türk bayragi ve mesalelerle mars okuyarak yürüyüse geçti. Renkli görüntülere sahne olan ve yaklasik 2 kilometre yürüyüse yaklasik 2 bin kisi katildi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Valilik önünde dilek fenerlerinin uçurulmasi ile birlikte yürüyüs sona erdi. Vali Çelik, etkinlige katilanlara tesekkür ederek, Cumhuriyet Bayramlarini kutladi.

Resepsiyona Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik ve Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutani Tümgeneral Mehmet Yasin Kalin, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Necip Çarikcioglu, Cumhuriyet Bassavcisi Harun Harun Ünlüsoy, Il Emniyet Müdürü Idris Yilmaz, vali yardimcilari, ilçe kaymakamlari, belde belediye baskanlari, gaziler ve sehit aileleri, STK temsilcileri, kurum amirleri ile çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA