Esenyurt'ta Cumhuriyet'in 100. Yili Coskuyla Kutlandi

Esenyurt’ta Cumhuriyet’in 100.yili dolayisiyla Cumhuriyet Korteji ile baslayan etkinlikler, DJ performansi ve ünlü rapçi Sagopa Kajmer’in konseriyle devam etti. Konser öncesinde sahneye çikan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, cumhuriyetin önemine vurgu yaparken, Filistin için baris çagrisinda bulundu.

Esenyurt'ta Cumhuriyet'in 100. Yili Coskuyla Kutlandi
Tüm yurtta genis çapli etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet’in 100. yili Esenyurt’ta da büyük ilgiyle karsilandi. Binlerce Esenyurtlu bayraklari ile caddeleri doldururken, etkinlikler “Cumhuriyet Korteji” ile basladi.

Ardindan Esenyurt Cumhuriyet Meydani’nda DJ performansi ve ünlü rapçi Sagopa Kajmer sahne aldi. Alani dolduran binlerce vatandas dolasiya eglenirken, renkli dakikalar yasandi.

“Anadolu cografyasi da yerini cumhuriyete devretti”

Etkinlikte konusan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, “Anadolu cografyasi birçok imparatorlugun ana yurdudur. Ama 100 yil önce imparatorluklar görevi son buldugu için yerlerini Cumhuriyetlere devrediyordu. Anadolu cografyasi da yerini cumhuriyete devretti. Emperyalizm, cumhuriyetler yasamasin diye büyük çabalar sarf etti. Birçok sorunu olan cumhuriyetin evlatlari o zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari önderliginde cumhuriyeti kurdular, büyük basarilara imza attilar. Bu basarilar inançla, birlikle, çalismayla oldu. O günden bu güne çevre cografyalarda eger büyük sorunlar olmadiysa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varligindan kaynaklidir” dedi.



“Katliami yapanlari kiniyorum, lanetliyorum”

Filistin’de yasanan Israil saldirilarini elestiren Bozkurt, “Bugün dünyada birçok savaslarin esigindeyiz. Bugün Filistin’de bir katliam yasaniyor. Oradaki kardeslerimizle birlikte yüreklerimiz. Katliami yapanlari kiniyorum, lanetliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde oldugumuzda bu savaslar bitecek” diye konustu.

Kaynak: İHA