Çesme'de Kalpler Cumhuriyet Için Atti

Cumhuriyet’in 100. yili kutlamalari kapsaminda Çesme’deki 4 bin ögrenci, Çesme sahasinda hem Harmandali oynadi, hem de Atatürk silüeti ile imzasini resmederek tarihi günde iz biraktilar.

Çesme'de Kalpler Cumhuriyet Için Atti


Çesme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dedigi Cumhuriyet’in 100. yilina yakisir bir kutlama gerçeklestirildi.



Çesme’deki resmi 100. yil kutlamalari, Cumhuriyet Meydani’ndaki çelenk sunma töreni ile basladi.

Çesme Kaymakamligi ve Çesme Belediye Baskanligi çelenklerinin Atatürk Aniti’na sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunularak, Istiklal Marsi esliginde göndere bayrak çekildi.

Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen resmi törenin ardindan da Çesme Kaymakamligi koordinasyonunda Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen "Kalpler Cumhuriyet Için Atiyor" etkinliginde 4 bin ögrenci, haftalarca süren ve sayisiz hazirliklarin sonunda gerçeklesen görsel sölende Çesme’de simdiye kadar ki gerçeklesen en büyük organizasyon olma özelligini tasiyan 4 bin ögrenci bir arada Harmandali Zeybegi oynayarak, hem Atatürk silueti ile imzasini resmettiler hem de Cumhuriyetimizin 100. Yilinda “100. Yilin Kutlu Olsun” yazarak bu önemli tarihe vurgu yaptilar.

Etkinligi Çesme Kaymakami Mehmet Marasli ve esi Arzu Güleryüz Marasli, Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran ve esi Nuris Oran ile ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari ile oda temsilcileri ve çok sayida ögrenci velisi ve vatandas izledi.

Etkinlikte bir konusma yapan Çesme Ilçe Milli Egitim Müdürü Sahan Çöker, "Bu muhtesem organizasyonun gerçeklesmesine önderlik eden büyük emegi ve mesaisi olan Çesme Kaymakami Mehmet Marasli basta olmak üzere, Lojistik ve malzemeleri temin eden Çesme Belediyesine, Çesme Ilçe Emniyet Müdürlügüne, Çesme Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügüne, Çesme spora ve sponsorlarimiza tesekkür ediyorum. Asil emegin sahibi olan proje egitmenlerimizi, okul yöneticilerimizi, ögretmen ve gelecek yüzyilimizin emanetçisi bu ise yüreklerini ve terlerini koyan ögrencilerimizi cani gönülden kutluyorum” dedi.



Çesme sahasinda gerçeklestirilen gösteri sonrasi protokol üyeleri, ögrenciler, ögretmenler ve binlerce Çesmeli ellerinde Türk Bayraklari ile kortej yürüyüsü gerçeklestirdi. Çesme Stadyumu’nu önünden baslayan kortej yürüyüsü çevre yolu güzergahini kullanilarak Cumhuriyet Meydani’nda son buldu.

Çesmeliler 7’den 77’ye Cumhuriyet’in 100. yilina yakisir bir kutlama gerçeklestirirken, Atatürk’e olan sevgilerini tüm dünyaya haykirdilar.
Kaynak: İHA