Türk Kizilay Açiklamasi 'Gazze'deki Yerel Personelimizle Iletisim Kuramiyoruz'

Türk Kizilay’i, Gazze’de hiçbir iletisim kanalinin çalismamasi nedeniyle yerel personelle iletisim kuramadiklarini açikladi.

Türk Kizilay’i tarafindan yapilan açiklamada, “Üzülerek belirtmeliyiz ki, Gazze’deki yerel personelimizle iletisim kuramiyoruz. Maalesef hiçbir iletisim kanali çalismiyor ve tüm insani yardim çalisanlari ile ilgili büyük bir endise içindeyiz. Insani yardim çalisanlari, saglik görevlileri ve siviller hedef olmamalidir. BM Genel Kurulu’nda kabul edilen, Gazze’de "acil, kalici ve sürekli bir insani ateskes" çagrisina en kisa sürede uyulmasi gerekmektedir” denildi.

“Gazze’de sabit hat, mobil telefon ve internet iletisiminin tamamen kesilmesi kabul edilemez”

Iletisim Baskani Fahrettin Altun konuya iliskin Twitter hesabindan paylasimda bulundu. Paylasiminda Israil’in sivilleri korumakla ve temel insan haklarina saygi göstermekle ilgilenmedigini belirten Altun, “Gazze’de sabit hat, mobil telefon ve internet iletisiminin tamamen kesilmesi kabul edilemez. Bu, Israil’in Filistinlilere yönelik saldirilarinin son asamasidir. Israil ordusu 7 Ekim’den bu yana kusatma altinda tuttugu Gazze’ye yönelik yogun hava saldirilarini sürdürürken, es zamanli olarak en temel insan hak ve degerlerine yönelik açik bir saldiri daha yapmakta, iletisim ve haberlesme kanallarini kesmektedir. Israil’in Gazze’yi dis dünyaya baglayan tüm uluslararasi iletisim kanallarini engellemeyi amaçlayan karartma uygulamasi, açikça savas suçu isleme niyetini göstermektedir. Bu, Israil’in sivillerin hayatlarini mahvettigine dair çirkin gerçegi gizleme girisimidir” ifadelerine yer verdi.

“Bati’nin bu saldiri karsisinda tepkisizligi, onlari da bu suça ortak etmektedir”

Paylasimin devaminda, Gazze’deki insanlarin hukukunun pervasizca hiçe sayilmasi ve topluca cezalandirilmalarinin savunulmaz bir durum oldugunu ifade eden Altun,“Bati’nin bu saldiri karsisinda tepkisizligi, onlari da bu suça ortak etmektedir. Israil’in ayrim gözetmeksizin ve herhangi bir bedel ödemeksizin gerçeklestirdigi saldirilarin kisitlanmasina karsi çikanlar, durduklari yeri sorgulamalidirlar. Bu korkunç günlerde takindiklari tavrin tarihlerine kalici bir leke olarak geçeceginin farkina varmalidirlar. Filistinlilerin temel hak ve özgürlüklerini çigneyen Israil’i siddetle kiniyoruz. Bu vahset derhal son bulmalidir. Bu vahseti destekleyen “büyük güçler” ise bundan böyle insan haklarindan, temel hak ve özgürlüklerden bahsedemezler” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA