Nevsehir'de Gazetecilerden 'Cumhuriyet Nöbeti'

Nevsehir’de Cumhuriyet’in kurulusunun 100. yili etkinlikleri kapsaminda gazeteciler, ‘Cumhuriyet Nöbeti’nde bir araya geldi.

Nevsehir'de Gazetecilerden 'Cumhuriyet Nöbeti'
Nevsehir Gazeteciler Cemiyeti ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile ortaklasa organize edilen kampta bir araya gelen gazeteciler Cumhuriyet’in kurulusunun 100. yilini bir arada kutladi. Nevsehir’de görev yapan gazeteciler, merkeze bagli Göreme beldesinde bulunan kamp alaninda gün batimi ile baslayan Cumhuriyet Nöbeti’ni gün dogumuna kadar sürdürecek.

Program hakkinda açiklama yapan Nevsehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Baskani Bayram Ekici, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini bugün kamp yaparak kutluyoruz. Nevsehir’de görev yapan gazeteciler olarak bir aradayiz. Türkiye’nin en önemli cografyalarindan birisi olan Kapadokya bölgesinde kurdugumuz çadirlarla kamp bölgesinde Cumhuriyet nöbeti tutuyoruz. Gün batimi ile baslayan nöbetimiz, gün dogumuna kadar devam edecek. Cumhuriyetin bir ferdi olarak burada nöbetteyiz. Cumhuriyetin ilelebet yasamasi için yerel basin olarak mücadelemizi her platformda devem ettirecegiz. Milli Mücadele’nin baslangicinda da yerel basin vardi. Milli Mücadele yerel basin ile basladi.

Milli Mücadele ile bu gün Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini kutlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz” seklinde konustu.

Nöbete katilan Nevsehir Gençlik ve Spor Il Müdürü Muhsin Özdemir de, "Cumhuriyetimizin 100. yili anisina ilimizde birçok etkinlik yapiliyor. Bu etkinligi Nevsehir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte yapiyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet’in 100. yilinda bu nöbete eslik etmekten de mutluluk duyuyorum" dedi.

Kaynak: İHA