Netanyahu Açiklamasi 'Operasyon Uzun Ve Zorlu Olacak'

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarin devam edecegini belirterek, “Operasyon uzun ve zorlu olacak. Biz buna haziriz” dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 22’nci gününde devam ediyor. Israil Gazze Seridi’nin kuzeyindeki bombardimanini yogunlastirirken, gözler bölgeye düzenlenmesi planlanan kara harekatina çevrildi. Israil Basbakani Binyamin Netanyahu aksam saatlerinde düzenledigi basin toplantisinda dün gece yogunlasan hava saldirilarinin ardindan operasyonun ikinci asamasinin basladigini söyledi.

Israil’in hedefinin açik oldugunu belirten Netanyahu, “Hedefimiz, Hamas’in askeri ve idari birliklerini yok etmek ve rehineleri evlerine geri getirmektir” ifadelerini kullandi.

Kara harekatini baslatma kararinin savas kabinesi ve güvenlik kabinesi tarafindan oybirligiyle alindigini vurgulayan Netanyahu, “Komutanlarimiz ve askerlerimiz Israillilerin arkalarinda oldugunu biliyorlar” seklinde konustu.

Amalekliler ve Israilogullari arasinda olan olaylari hatirlatarak Incil’den alinti yapan Netanyahu, “Hatirliyoruz ve savasiyoruz. Tek amacimiz Hamas’i maglup etmek ve topraklarimizda varligimizi saglamak” ifadelerini kullandi.

Israil’in tüm insanlik için mücadele ettigini belirten Netanyahu, “Batidaki ve Arap dünyasindaki müttefiklerimiz biliyorlar ki eger kazanamazsak, siradaki onlar olacak” dedi.

Netanyahu, ABD, Ingiltere, Italya, Almanya, Hollanda, Yunanistan ve diger ülkelerin liderlerinin ziyaretlerine deginerek, “Açik bir mesaj getirdiler. Sizi destekliyoruz ve zaferinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Netanyahu, Gazze Seridi’ndeki operasyonlarin uzun ve zorlu olacagini belirterek, “Ilk asama, Kara Kuvvetlerimizin güvenli bir sekilde içeri girmesine yardimci olmak için büyük bir hava harekati düzenlemek” dedi.

"Kazanacak olan biziz” ifadelerini kullanan Netanyahu, "Henüz yolun basindayiz” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA