Kozan Sokaklarinda Cumhuriyet Coskusu

Adana’nin Kozan ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yili dolayisiyla Cumhuriyet yürüyüsü düzenlendi.

Kozan Sokaklarinda Cumhuriyet Coskusu
Cumhuriyet’in kurulusunun 100. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda, Kozan Kaymakamligi ve Kozan Belediyesi tarafindan ’Cumhuriyet’ yürüyüsü organize edildi. Vatandaslar, Turgut Özal Bulvari üzerinde saat 19.23’te bulusarak yürüyüse basladi.

Yürüyüse Kozan Halk Egitim Merkezi Müdürlügü mehteran takimi da marslarla eslik etti.

Yürüyüsün ardindan yaptigi açiklamada Kozan Kaymakami Bahattin Alp Arslanköylü, "Cumhuriyetimizin 100. yil dönümünü kutlamanin sevincini yasiyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaslarimizi kutluyorum" dedi.

Belediye Baskani Kazim Özgan ise, "Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yil dönümünde böylesine anlamli bir yürüyüs gerçeklestirmekten dolayi çok mutluyuz. Bu yürüyüsle cumhuriyetimizin degerini bir kez daha hatirladik." ifadelerini kullandi.

Etkinlik sehitler için parkta okunan Kuran-i Kerim tilavetinin ardindan sona erdi. Yürüyüse Kozan Kaymakami Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Baskani Kazim Özgan, Ilçe Jandarma Komutani Nuh Anacik, Ilçe Emniyet Müdürü Fatih Alptekin ile birlikte siyasi parti temsilcileri, oda baskanlari, dernekler, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA