Istiklal Yolu'nun 95 Kilometrelik Güzergahini At Sirtinda Geçiyorlar

Kurtulus Savasi’nda Inebolu Limani’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildigi 95 kilometrelik Istiklal Yolu güzergahinda düzenlenen atli yürüyüs, ikinci gününde de devam etti.

Istiklal Yolu'nun 95 Kilometrelik Güzergahini At Sirtinda Geçiyorlar
Kurtulus Savasi’nda Inebolu Limani’na gelen silah ve cephanenin Anadolu’ya sevk edildigi tarihi Istiklal Yolu’nu, Inebolu-Kastamonu güzergahinda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100. yilinda Binicilik ve Kültür Dernegi tarafindan atlarla birlikte düzenlenen "Istiklal Yolu" yürüyüsü ikinci gününde de devam etti.

27 Ekim Cuma günün Inebolu Türk Ocagi Istiklal Yolu Müzesi önünde düzenlenen bayrak töreniyle baslayan Istiklal Yolu yürüyüsü, 29 Ekim Pazar günü Kastamonu’da Cumhuriyet Meydaninda düzenlenecek olan törende Vali Meftun Dalli’ya Türk bayragi teslimiyle son bulacak.

Doga Koruma ve Milli Park Kastamonu Il Sube Müdürlügünün rehberliginde Türkiye’nin çesitli illerinden gelen 40 at binicisi, at sirtinda Istiklal Yolu Milli Parkindaki yürüyüs parkurunu geçerek Kurtulus Savasinin kazanilmasina vesile olan basta kahraman Sehit Serife Baci ve Halime Baci olmak üzere tüm sehitler aniliyor.

Binicilik ve Kültür Dernegi üyesi Emine Kütük, “27 Ekim’de baslamis oldugumuz Inebolu’dan Kastamonu’ya Istiklal Yolu parkurundaki yürüyüsümüzün ikinci günündeyiz. Yolumuza devam ediyoruz, dün aksam Küre ilçesinde mola verdik. Kastamonu’ya dogru ilerlememiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA