Aksaray'daki Uygulamalarda 850 Kisi Denetimden Geçirildi

Içisleri Bakanliginin talimatiyla Türkiye geneli 81 ilde es zamanli olarak yapilan “Türkiye Güven Huzur” uygulamasi çerçevesinde gün boyu yapilan uygulamalarda 850 kisi denetimden geçirilirken 5 aranan sahisla birlikte tabanca ve uyusturucu maddeler ele geçirildi.

Aksaray'daki Uygulamalarda 850 Kisi Denetimden Geçirildi
Türkiye genelinde Içisleri Bakanligi’nin talimati ile 81 ilde es zamanli olarak gerçeklestirilen “Türkiye Güven Huzur” uygulamasi gün boyu belirli araliklarla kent genelinde gerçeklestirildi.

Gece yarisina kadar belirli araliklarla devam eden uygulamalarda 18 ayri noktada görev alan polis ekipleri tüm araç ve sahislari didik didik aradi. Sahislarin tek tek Genel Bilgi Taramasindan (GBT) geçirildigi uygulamalarda polis ekipleri uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldi. Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesi, Trafik Tescil ve Denetleme Subesi, Güvenlik Subesi, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi, Terörle Mücadele (TEM) Subesi, Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Subesi ekiplerinin görev aldigi uygulamalarda toplam 260 araçla birlikte 790 kisi denetlendi. Uygulamalar çerçevesinde 5 aranan sahis yakalanarak gözaltina alinirken 1 adet ruhsatsiz tabanca, çesitli uyusturucu maddeler ve 2 adet sasesi kazinmis motosiklet ele geçirildi. 47 araca islem yapilan uygulamalarda 4 ehliyetsiz sürücü yakalanirken 3 alkollü sürücünün de ehliyetine el konuldu.
Kaynak: İHA