Filistin Kizilayi Açiklamasi 'Gazze Seridi'nde Görev Yapan Ekiplerimizle Baglantimizi Tamamen Kaybettik'

Filistin Kizilayi tarafindan Israil’in Gazze Seridi’ndeki iletisim aglarini ve interneti kesmesinin ardindan yapilan açiklamada, “Gazze Seridi’ndeki operasyon odasi ve orada görev yapan ekiplerimizle baglantimizi tamamen kaybettik” ifadeleri kullanildi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik hava saldirilari 21’inci gününde devam ediyor. Israil savas uçaklarinin Gazze Seridi’ne bombardimani aksam saatlerinde yogunlasirken, bölgedeki iletisim aglari ve internet Israil tarafindan kesildi. Filistin Kizilayi tarafindan yapilan açiklamada, “Israil yetkililerinin tüm sabit hat, cep telefonu ve internet iletisimini kesmesi nedeniyle Gazze Seridi’ndeki operasyon odasi ve orada görev yapan ekiplerimizle baglantimizi tamamen kaybettik” ifadeleri kullanildi.

Kesintilerin özellikle merkezi acil durum hattini etkileyecegi ve bunun da ambulanslarin yaralilara ulasmasini engelleyecegi belirtilerek, “Ekiplerimizin acil saglik hizmetlerini saglamaya devam edebilmesi konusunda derin endise duyuyoruz” açiklamasi yapildi.

Israil’in Gazze Seridi’ni dünyadan izole etmesinin Israil ordusunun savas suçlarina devam edeceginin göstergesi oldugu ifade edilen açiklamada, “Gazze Seridi’nde görev yapan ekiplerimizin güvenliginden endise ediyoruz. Masum sivillere, tibbi tesislere ve ekiplerimize derhal koruma saglanmasi için uluslararasi toplumu Israil yetkililerine baski yapmaya çagiriyoruz” denildi.
Kaynak: İHA