'Döner Kardesler' Hakkinda Tahliye Karari Verildigine Iliskin Haberin Yalan Oldugu Ortaya Çikti

‘Döner kardesler’ adiyla bilinen suç örgütü davasinda yargilanan ve ceza alan saniklar hakkinda tahliye karari verildigine iliskin haberlerin yalan oldugu ortaya çikti. Adli kaynaklar tarafindan hükümlü Turhan Döner’in 2036, hükümlü Emirhan Döner’in ise 2040 yilinda sartli saliverilecekleri belirtilerek, haberin içeriginin tamamen hatali ve gerçegi yansitmadigi açiklandi.

'Döner Kardesler' Hakkinda Tahliye Karari Verildigine Iliskin Haberin Yalan Oldugu Ortaya Çikti
‘Döner kardesler’ olarak bilinen ve 16 ayri eyleme karistiklari gerekçesiyle yargilanan 28 sanikli suç örgütü davasinda 2022 yilinin Subat ayinda karar açiklanmisti. Bakirköy 20. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan verilen kararda, Emirhan Döner’in ’örgüt kurma ve yönetme’, ’tefecilik’, ’nitelikli yaralama’, ’tehdit’, ’nitelikli yaralamaya azmettirme’, ’hürriyeti tahdit’ ve ’6136 sayili Kanun’a muhalefet’ suçlarindan toplam 44 yil 3 ay hapisle cezalandirilmasina karar verilmisti. Emirhan Döner’in kardesi Turhan Döner’in ise ’yaralama’, ’tehdit’, ’yaralamaya azmettirme’, ’hürriyeti tahdit’, ’tefecilik’, ’6136 sayili Kanun’a muhalefet’ ve ’örgüt yöneticiligi’ suçlarindan toplam 34 yil 10 ay hapsine hükmedilmisti.

Bugün bazi basin yayin organlarinda yer alan haberlerde saniklar hakkinda tahliye karari verildigi belirtilirken, adli kaynaklar tarafindan bu bilginin gerçegi yansitmadigi açiklandi. Hükümlü Emirhan Döner’in baska suçtan tahliye oldugu, kesinlesen asil suç ve cezalar yönünden sanik Turhan Döner’in Edirne F Tipi, sanik Emirhan Döner’in ise Kirikkale F tipi cezaevinde infazlarina hükümlü olarak devam edildigi bilgisine ulasildi. Hükümlü Turhan Döner’in 2036, hükümlü Emirhan Döner’in ise 2040 yilinda sartli saliverilecekleri de ögrenildi. Tahliye kararlarina dair yazilarin cezaevine gönderildigi ve tahliye edildiklerine dair haber içeriginin tamamen hatali ve gerçegi yansitmadigi belirtilerek, adli kaynaklar tarafindan kamuoyunun yaniltildigi açiklandi.
Kaynak: İHA