Cumhurbaskani Erdogan Ve Bakanlardan Cumhuriyetin 100'Üncü Yili Için Bayrak Çagrisi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve bakanlar, Cumhuriyetin 100’üncü yilinda vatandaslara evlerini, arabalarini ve is yerlerini Türk bayragi ile süsleme çagrisi yapti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhuriyetin 100’üncü yili nedeniyle vatandaslara sosyal medya hesabindan bayrak çagrisi yapti. Cumhurbaskani Erdogan yaptigi paylasimda, “Cennet vatanimizin 81 vilayetindeki tüm kardeslerimi, yurt disinda yasayan tüm vatandaslarimizi evlerini, dükkanlarini, arabalarini Türk bayraklariyla süsleyerek Cumhuriyetimizin 100’üncü yasini selamlamaya, bu gurur gününe ortak olmaya davet ediyorum. Yer gök bayrak olsun” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ise Cumhurbaskani Erdogan’in paylasimini yeniden paylasarak, “Cumhurbaskanimizin çagrisiyla ülkemizi ve dünyanin dört bir yanini milyonlarca Türk bayragi ile donatiyoruz. As bayraklari Türkiye’m, yer gök bayrak olsun” ifadelerine yer verdi.

Bakanlar da sosyal medya hesaplarindan bu çagriyi yineledi. Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli sosyal medya hesabindan paylasim yaparak, “Cumhuriyetimizin 100. yilinda. Yurt disinda, 81 ilimizde, 922 ilçemizde. Evlerimizde, is yerlerimizde, çiftliklerimizde, kurumlarimizda ve gözümüzün alabildigi her noktada bayragimizi dalgalandiralim... Yer gök bayrak olsun!” ifadelerini kullandi.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin ise sosyal medya hesabindan, “Yer gök hürriyet! Yer gök ay yildiz! Yüz yil önce yeri gögü inletmis ecdadimiz. Haydi evlatlarim, haydi meslektaslarim, haydi Türkiye’m. Yerde gökte dalgalansin al bayragimiz!” seklinde paylasim yapti.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç ise sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Cumhuriyetimizin 100. yilinda ülkemizin dört bir yanini sanli bayragimizla donatiyoruz. Haydi Türkiyem, yer gök bayrak olsun” ifadelerini kullandi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan yaptigi paylasimda, “Türk bayraklariyla süsleyelim dört bir yani. 100’üncü yasin gururunu hep birlikte yasayalim. Bu topraklarda nice bin yillara As bayraklari Türkiye’m” ifadelerine yer verdi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu ve Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek ise Türk bayragi görseli paylasarak, “Yer gök bayrak olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA