Israil Saldirilarinda Gazze Seridi'nde 38 BM Personeli Öldü

Birlesmis Milletler Filistinli Mültecilere Yardim Ajansi (UNRWA), Israil saldirilarinda 38 personelinin hayatini kaybettigini, Gazze Seridi’nde su ana kadar 613 binden fazla kisinin yerinden edildigini açikladi.

Israil Saldirilarinda Gazze Seridi'nde 38 BM Personeli Öldü
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik hava saldirilari devam ederken, yerinden edilen kisi sayisi 600 bini asti. Birlesmis Milletler Filistinli Mültecilere Yardim Ajansi (UNRWA) tarafindan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’nde 7 Ekim’den bu yana 613 binden fazla kisinin yerinden edildigi belirtildi.

UNRWA, yerinden edilen kisilerin sigindigi BM tesislerinde doluluk oraninin ortalama 2,7 katina, bazi tesislerde ise bu oranin 12 katindan fazla oldugunu açikladi.



Israil 38 BM personelini öldürdü

UNRWA, 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’nde 38 personelinin öldürüldügünü ve 1’i agir olmak üzere toplam 20 personelinin yaralandigini ifade ederek, Israil saldirilarinda bölgede bulunan 150 tesisinden 41’inin etkilendigini aktardi.

“Önümüzdeki 24 saat çok kritik”

Gazze Seridi’ndeki yakit sikintisinda dikkat çeken UNRWA, "Gazze’ye yakit alinmazsa, UNRWA, Gazze Seridi’ndeki insani operasyonlarini önemli ölçüde azaltmak ve bazi durumlarda durma noktasina getirmek zorunda kalacak. Önümüzdeki 24 saat çok kritik" dedi.

Israil saldirilarinda 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’nde 2 bin 704’ü çocuk olmak üzere toplam 6 bin 546 kisi hayatini kaybederken, 17 bin 439 kisi de yaralandi.
Kaynak: İHA