Irak'in Kuzeyine Hava Harekati Açiklamasi 19 Hedef Imha Edildi

Milli Savunma Bakanligi (MSB), Irak’in kuzeyindeki Metina, Gara, Avasin, Hakurk ve Kandil bölgelerine hava harekati düzenlendigini ve 19 hedefin imha edildigini açikladi.

Milli Savunma Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, PKK/KCK ve diger terörist unsurlari ile etkisiz hale getirmek ve Irak’in kuzeyinden Türkiye’ye yönelik saldirilari bertaraf etmek amaciyla Birlesmis Milletler Anlasmasi’nin 51’inci maddesinden dogan mesru müdafaa hakki dogrultusunda Irak’in kuzeyindeki Metina, Gara, Avasin, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine yönelik 25 Ekim saat 21.00’da hava harekatlari icra edildi. Icra edilen hava harekatlariyla bölücü terör örgütü tarafindan kullanilan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulundugu degerlendirilen magara, siginak, barinak ve depolardan olusan toplam 19 hedef imha edildi.

Terörle mücadelede kararlilik vurgusu yapilan yazili açiklamada, “Icra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanilarak çok sayida terörist etkisiz hale getirilmistir. Asil milletimizin bagrindan çikan Türk Silahli Kuvvetleri, geçmiste oldugu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenligi için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayincaya kadar azim ve kararlilikla devam edecektir. Bu harekat sirasinda; masum sivillerin, dost unsurlarin, tarihi ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alinmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA