Üç Esini De Öldüren Zanli Için 'Agirlastirilmis Müebbet' Istendi

Manisa’nin Saruhanli ilçesinde daha önce iki esini de öldürmekten cezaevinde yatan ve Covid-19 tedbirleri nedeniyle tahliye edildikten sonra dini nikahli yasadigi esini de öldürdügü öne sürülen zanli için agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istendi.

Üç Esini De Öldüren Zanli Için 'Agirlastirilmis Müebbet' Istendi
Geçtigimiz 31 Aralik 2022 tarihinde Manisa’nin Saruhanli ilçesinde dini nikahli yasadigi esi Mutlu Menekse’yi (48) öldürdükten sonra metruk bir binanin girisine gömdügü öne sürülen Necati Akpinar (58) için Saruhanli Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianame, Manisa 1. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edildi. Iddianameye göre, daha önce 2 esini öldürdükten sonra cezaevinden Covid-19 izniyle çikan ve birlikte yasadigi 2 çocuk annesi Mutlu Menekse’yi öldürdügü öne sürülen tutuklu sanik Necati Akpinar, hakkinda "Eziyet çektirerek kadina karsi kasten öldürme" suçundan dava açildi.

Iddianamede Adli Tip Kurumunda Mutlu Menekse’nin cenazesi üzerinde yapilan incelemeye yer verildi.

Uzmanlarca yapilan otopsi bulgularinda maktulün sirt ve bacak bölgesinde yaniklar, vücudunun muhtelif yerlerinde darbe, yaralanma veya fiziksel saldirinin neden oldugu travmalar, omur kirigi, yaygin yumusak doku travmasi, doku içi kanama, akciger ve böbrek enfeksiyonu tespit edildi. Iddianamede Menekse’nin ölüm nedenine iliskin ise su ifadelere yer verildi:

"Maktul üzerinde yapilan ölü muayene ve otopsi tutanaginda maktulün vücudunda yaygin yaniklarin bulundugu, darp cebir izlerinin ve omur kiriginin mevcut oldugunun tespit edildigi, otopsi raporunda maktulün, maruz kaldigi künt travma ile yaniga bagli olarak yaralanmasi neticesinde vefat ettiginin tespit edildigi anlasilmistir."

Cumhuriyet savcisi da süphelinin darbetmek suretiyle maktulün vücudunda yaniklar olusturacak sekilde eziyetlerde bulundugu ve boyun omurunu kirdigina dikkati çekerek, "Maktulün bu yaralanmalara bagli olarak vefat ettigi, süphelinin mezkur eylemiyle eziyet çektirerek kadina karsi kasten öldürme suçunu isledigi anlasilmistir” ifadelerine yer verdi.

Olayin geçmisi

Geçtigimiz yil 31 Aralik’ta Saruhanli ilçesinde bir kadinin Istasyon Mahallesi’ndeki metruk bir binanin girisine gömüldügü ihbarini alan Saruhanli Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, belirtilen adreste yürütülen aramada Mutlu Menekse’nin cesedine ulasmis, basinda darp izi bulunan ve öldürüldügü anlasilan kadinin cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Izmir Adli Tip Kurumuna gönderilmisti. Kadinin birlikte yasadigi Necati Akpinar gözaltina alinmis, ifade islemleri sonrasi adliyeye sevk edilen süpheli tutuklanmisti. Sorgusunda suçlamalari kabul etmeyen Necati Akpinar’in, ifadesinde, aksam evine gittiginde Mutlu Menekse’yi ölü buldugunu, daha önce cinayet isledigi için kimsenin kendisine inanmayacagini düsündügü için durumu polise bildirmedigini, el arabasiyla tasidigi cesedi evinin yaklasik 50 metre ilerisindeki metruk binanin girisine gömdügünü söyledigi ögrenilmisti.

Cinayetler 19 yil arayla islendi

Necati Akpinar’in ilk esi Emine Akpinar’i 1983 yilinda biçaklayarak, ikinci esi Fatma Akpinar’i da 2003 yilinda ütüyle öldürdügü ortaya çikmisti.
Kaynak: İHA