TBMM Baskani Kurtulmus, Avusturyali Ve Bosna-Hersekli Mevkidaslariyla Görüstü

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Kirim Platformu 2’nci Parlamenter Zirvesine katilmak üzere geldigi Çekya’da, Avusturya Ulusal Meclis Baskani Wolfgang Sobotka ve Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskan Yardimcisi Denis Zvizdic ile bir araya geldi.

TBMM Baskani Kurtulmus, Avusturyali Ve Bosna-Hersekli Mevkidaslariyla Görüstü
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Kirim Platformu 2’nci Parlamenter Zirvesine katilmak üzere geldigi Çekya’nin baskenti Prag’da temaslarina devam ediyor. Kurtulmus, Avusturya Ulusal Meclis Baskani Wolfgang Sobotka ve Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskan Yardimcisi Denis Zvizdic ile bir araya geldi. Prag Kongre Merkezi’nde Zirve kapsaminda gerçeklestirilen görüsmelerde, parlamentolar arasi iliskiler, bölgesel ve küresel konular ele alindi.

TBMM Baskani Kurtulmus, Avusturya Ulusal Meclis Baskani Sobotka ile görüsmesinde, Avusturya’daki Türk toplumunun iki ülke iliskilerini gelistirmede önemli bir rol oynayacagini belirtti.

Kurtulmus, Avusturya ile ikili ticaretin ilerleme kaydettigini belirterek, ticaret hacminin artmasi arzusunda olduklarini vurguladi.

Israil-Filisin çatismasindaki insani krizde, çok acil insani yardim için uluslararasi camianin bu krize derhal çözüm bulmasini, insani yardimlarin Gazze’ye ulastirilmasinin desteklemesi gerektigini ifade eden Kurtulmus, insani yardimlarin ulastirilmasi konusunda politik tartismanin olmamasi gerektigine isaret etti.

“Avrupa Birligi ve NATO sürecinde Türkiye’nin Bosna’ya destegi tam”

Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskan Yardimcisi Zvizdic ile görüsmesinde ise Kurtulmus, Bosna-Hersek’in dost ve müttefik bir ülke oldugunu Bosna’daki her gelismeyi yakindan takip ettiklerini belirtti.

Türkiye ile Bosna-Hersek arasinda derin, kültürel ve tarihi baglarin bulundugunu ve ülkelerin birbirine yürekten bagli oldugunu dile getiren Kurtulmus, uluslararasi her platformda Bosna’yi desteklediklerini bildirdi. Kurtulmus, Avrupa Birligi ve NATO sürecinde de Türkiye’nin Bosna’ya desteginin tam oldugunu belirtti.

Balkanlarda baris ve istikrarin korunmasini hedeflediklerini ifade eden Kurtulmus, yeniden bir çatisma ortami olustugunda Balkan ülkelerine zarar verecegini kaydetti.

Bosna-Hersek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskan Yardimcisi Zvizdic ise Türkiye ile Bosna-Hersek iliskilerinin artarak sürmesi temennisini dile getirerek, Türkiye’deki is insanlarinin Bosna’ya yatirim yapmasini arzu ettiklerini belirtti.

Zvizdic, TBMM Baskani Kurtulmus’u, ülkesine davet etti.

Kurtulmus, Kirim Tatar Milli Meclis Baskani Refat Çubarov ve Çekya Cumhurbaskani Petr Pavel ile de bir araya gelerek, Zirve kapsaminda görüsme gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA