'Son Aksam Yemegi' Filminin Galasi Yapildi

Cumhuriyetin kurulusunun 100. yilina özel, "Son Aksam Yemegi" filminin galasi Sisli’deki bir AVM’nin sinema salonunda yapildi. Filmin galasina basrol oyunculari, yönetmen, yapimcilar ve davetliler katildi.

'Son Aksam Yemegi' Filminin Galasi Yapildi
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi’nin destekleriyle Cumhuriyetin kurulusunun 100. yilinda tarih sayfalarindan süzülüp beyaz perdeye tasinan "Son Aksam Yemegi" filminin galasi, Sisli’de bulunan bir AVM’nin sinema salonunda yapildi.

Geceye, yönetmen Levent Onan, Mustafa Kemal Pasa’yi (Atatürk) canlandiran Onur Tuna, Latife Hanimi canlandiran Pelin Akil’in yani sira tüm oyuncu kadrosu katilirken, yapimcilar Esra Seyrekbasan Onar ve Selin Tuncer gala gecesinde hazir bulundu. Galada film gösterimi öncesi dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoglu, özel piyano resitali ile davetlilere dinleti sundu.

Filmde Atatürk’ü canlandiran oyuncu Onur Tuna, “Cumhuriyet’in 100. yilina ithafen bir film gibi duruyor ancak çok küçük donelerle, çok küçük metaforlarla çok büyük hikayeler anlatan bir film var elimizde. Öncelikle bütün oyuncu arkadaslarimiz hikayeyi okudugumuzda çok heyecanlandik ve güzel bir is çikarmak için elimizden gelen her seyi yaptik. Umarim izleyenler begenirler. Kendime dair metotlarim vardi ama Atatürk’ün görselleri videolari bugüne kadar tabii ki hepimizin çocuklugumuzdan beri Atatürk’ün ideolojileriyle büyümüs olmamiz, benim kendi Atatürk’ümü çikarmamda yardimci oldu diyebilirim. Aslinda Atatürk’ü hissetmeye basladiginiz her an gerçekten çok zor ve çok duygulu. Plastik bir makyaj uygulanmadi ama kendimi Atatürk kostümleriyle beraber karakterin de içine girmeye hazir bir sekilde buldugumda etkilendim. Bence bir oyuncunun basina gelebilecek en güzel donelerden biri hayatinda. Umarim ben de bunu güzel degerlendirmisimdir” dedi.

Kaynak: İHA