15. Yil Kurulus Etkinlikleri, Ödül Ve Avrupa Turu Tanitim Töreniyle Tamamlandi

Bayburt Üniversitesinin 15. yili vesilesiyle düzenlenen ve bilim, kültür, sanat ve spor etkinliklerine sahne olan 15. yil kurulus etkinlikleri haftasi, 100. Yil Cumhuriyet Kosusu, ödül ve Avrupa turu tanitim törenleriyle tamamlandi.

15. Yil Kurulus Etkinlikleri, Ödül Ve Avrupa Turu Tanitim Töreniyle Tamamlandi
Cumhuriyetin 100. yili onuruna, Bâbertî Külliyesinde gerçeklesen 100. Yil Cumhuriyet Kosusuyla baslayan kapanis günü, yüzlerce ögrencinin zafer mücadelesine sahne oldu. Busenaz Sürmeneli Spor Salonu önünden start alan kosunun kadinlar ve erkekler kategorisinde yarisan ögrencilerden ilk iki dereceyi elde edenler, Avrupa turuna katilma ödülünün sahibi oldu. Kadinlar kategorisinde Gülsüm Dinç birinci olurken, Sükran Dag ikinci, Sözdar Kaya üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde ise Mahsun Ceylan birinci, Ridvan Ceylan ikinci, Bahattin Koç ise üçüncü sirada yer aldi. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen kosuyu, "100. Yil Cumhuriyet Kosusu, yalnizca parkurda degil, zaman yolunda gerçeklesen bir dinamizmin sembolüydü. Çünkü yüzümüzün akiyla tamamladigimiz yüz yil, Türkiye Yüzyilinda devam edecek olan bir ilerleyisle onurlanacak. Zamanla yarisacagiz ve hep daha ileriye kosacagiz." sözleriyle yorumladi.

Cumhuriyet Kosusunun ardindan, Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçeklesen ödül töreni ile hafta boyunca düzenlenen turnuva ve yarismalarda dereceye giren ögrencilere madalya ve ödülleri takdim edildi.

Ödül töreni kapsaminda, kurulus etkinliklerine sponsorluk ve destek paydasligi sunan kurum, vakif ve derneklere tesekkür plaketleri takdim edildi.

Etkinlikler kapsamindaki son tören ise Avrupa turu tanitim töreni oldu. 15. yil kurulus etkinlikleri süresince gerçeklesen yarisma ve turnuvalarda ödül alanlar, Bayburt Üniversitesini tercih eden en yüksek puanli ilk 20 ögrenci, sosyal medya çekilisleriyle belirlenen ögrenciler ve 2023/1. dönem ögrenci projelerinde basari gösterenler arasindan çekilisle belirlenen ögrencilerin katilmaya hak kazandigi Avrupa turu tanitim töreninde ayni zamanda gezilmesi planlanan 16 sehrin de tanitimi yapildi. Sehirlerdeki egitim kurumlarini kapsayan ziyaretlerin kültürlerarasi etkilesimlere aracilik etmesi de amaçlaniyor.

Tören, hatira fotograflari çekiminin ardindan sonlandi.
Kaynak: İHA