Kastamonu'da Filistin'e Destek Yürüyüsü Yapildi

Israil’in Filistin’e düzenledigi saldirilarin ardindan Kastamonu’da bir araya gelen binlerce kisi, Filistin için yürüyerek dua etti.

Kastamonu'da Filistin'e Destek Yürüyüsü Yapildi
Israil’in Gazze Seridi’ndeki hastaneye düzenledigi saldirinin ardindan binlerce kisi hayatini kaybederken Kastamonulularin Filistin’e destekleri de sürüyor. Kentte sivil toplum kuruluslari tarafindan olusturulan Kastamonu Milli Irade Platformu ile Kastamonu Belediyesi’nin öncülügünde “Büyük Filistin Yürüyüsü” düzenlendi.

Kisla Parkinda toplanarak yürüyüse geçen binlerce kisi, Israil’i lanetlerken Filistin’e destek verdi. Yürüyüs, Cumhuriyet Meydaninda Sehit Serife Baci ve Atatürk Aniti önünde son buldu. Yürüyüs, Kur’an-i Kerim tilaveti ile yapilan duanin ardindan sona erdi.

Yürüyüsün ardindan gazetecilere açiklamada bulunan Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, “Kastamonu Evliyalar sehri, sehitler diyari. Biz gittigi her yere merhameti, adalet, sefkati getirmis bir milletiz ve gittigimiz her yerde de insanlarin yasam haklarina hep saygili olmusuz. Inançlarinda hür birakmisiz, herkes ibadetini, hangi mesrepten, hangi mezhepten hangi dinden olursa olsun rahatlikla ifade edebilmis. Bu anlamda hiçbir sey insanlarin yasama hakkindan daha üstün degil. Biz ki düsmana korku mazluma güven vermis bir milletin mensuplariyiz. Yillar yili da hem yüce dinimizle insanliga örnek teskil etmisiz. Yapilan bu zulüm kabul edilir degil. Farkli farkli sesler, konular dile getiriliyor ama sebep her ne olursa olsun, bu Filistin ile Israil arasindaki savas nasil baslamis olursa olsun, hiçbir sey sivil insanlarin, çocuklarin ölümünün gerekçesi olamaz. Hastaneleri bombalamanin, çocuklarin ölümünün sorumlusu olamaz. Bu sadece bizim dinimize mensup insanlar için degil, tüm insanlar için geçerli. Çünkü biz yaratilani severiz yaratandan ötürü. Böyle bir milletiz. Onun için herkesin yasam hakkina saygili olmusuz, elbette ki tüm bu olan bitenden dolayi da Israil’i bu terör devleti davranislarini kiniyorum. Lanetliyorum. Bütün bu olup bitenler de insallah bizim uyanisimiza bizim ayaga kalkisimiza vesile olur” dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin 100’ncü yilini kutladiklarini hatirlatan Baskan Vidinlioglu, “100 yil önce hasta adam dedikleri, artik iflah olmaz dedikleri Osmanli Devleti bakiyesinde, bu küllerden yeni, bir devletin fitilini ateslemis bir milletiz. Onun için biz hep gelecege umutla bakiyoruz. Zaman birlik beraberlik günü. Derlenip toparlanma günü. Hiç kimsenin birbiriyle ötekilesmeden yekvücut olma günü. Böyle oldugu zaman da insallah bütün Islam Cografyasinda huzur mümkün olur. Bu ayni zamanda tüm insanliginda huzuru demektir. Çünkü Türk ne kadar güçlüyse, kuvvetliyse Islam dünyasi da o kadar huzurlu ve tüm insanlik da ayni oranda huzurdan nasibini almistir. Geçmiste bu böyle olmustur insallah gelecekte de bu böyle olacaktir. Bu atilan bombalar insanliga atilan, sikilan kursunlar. Türk Milletiyiz. Sirtimizda binlerce yillik tarihin getirdigi sorumluluk ve bütün insanliga söyleyecek sözümüz var. Insallah bu bizim de birligimize beraberligimize vesile olur. Farkli seslerle böyle seslerle bir araya gelme dirayetini gösterirler. Tekrar ölenlere rahmet gazilere acil sifalar diliyorum. Aziz milletimize esenlikler diliyorum” diye konustu.

Hizmet Is Sendikasi Bati Karadeniz Sube Baskanligi Filistin ve Kudüs Destek Sendikal Dayanisma Komitesi Baskani Zühre Çemekoglu ise “Filistin halkinin acisini kursun yarasi gibi yüreginde tasiyan, vicdan sahibi asil insanlar burada. Iste hep bir agizdan ‘Filistin’e destek, Siyonizm’e lanet!’ diyoruz. Siyonist Israil Devleti bütün dünyanin gözü önünde sistematik bir sekilde, insanlik suçu isliyor. Bu katliama sessiz kalarak kanli bir siyaset güden ve bu duruma arka çikarak uluslararasi plan yapanlari kiniyoruz. Yillardir üç maymunu oynayan uluslararasi çevrelerin bugün insanlik dersi vermesine kahroldugumuz için buradayiz. Filistin’de insanlik tarihinin en büyük dramlari yasaniyor. Filistin’de ekmek, su, elektrik, ilaç gibi temel insani ihtiyaçlari yok artik yardimlar engelleniyor solunacak havanin bile kalmadigini üzülerek ifade etmek istiyorum. Terör devleti Siyonist Israil’in soykirim yaptigini, Gazze’de sadece Filistinlilerin degil insanlik ölüyor. Siyonist Devlet, Hitleri bile aratmayacak sekilde katliam yapiyor. Ibadet eden, namaza duran Müslümanlara plastik mermilerle, gaz bombalariyla saldiriyor. Türkiye ve Türk halki, her zaman oldugu gibi susan, susturulan insanligin vicdani olmaya devam edecektir. Yüreklerimiz bütün mazlumlarla vahsete maruz kalan Filistin ve Gazze halkiyla birlikte atiyor. Dünya Israil’e karsi çaresiz degil. Ey peygamberlerin ayak izleriyle dolu Kudüs. Sen Kudüs-ü Serifsin, sen sereflisin, seni çignetmeyecegiz. Seni yalniz birakmayacagiz” ifadelerini kullandi.

Yürüyüse, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ile Milli Irade Platformu Baskani Irfan Bakir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kurulus müdürleri, sivil toplum kuruluslari ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA