Israil, 2 ABD'linin Serbest Birakildigini Dogruladi

Israil Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tugamiral Daniel Hagari, Hamas’in, esir tuttugu ABD vatandasi anne ve kizi serbest biraktigini dogruladi.

Israil-Hamas çatismalari devam ederken, Hamas’in askeri kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylari farkli milletlerden birçok kisiyi esir olarak Gazze Seridi’nde tutuyor. Bugün el-Kassam Tugaylari’nin sosyal medya hesabi araciligiyla yaptigi 2 ABD vatandasinin serbest birakildigina iliskin açiklamasina Israil’den yanit geldi. Israil Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tugamiral Daniel Hagari yaptigi açiklamada, Judith Raanan ve kizi Natalie Raanan’in Hamas tarafindan serbest birakildigini ve Israil askerlerinin korumasi altinda oldugunu söyledi.

Hamas’in yaklasik 200 kisiyi esir tutmaya devam ettigini belirten Hagari, “Hamas kendisini dünyaya insani nedenlerle esirleri serbest birakan bir örgüt olarak tanitiyor ama gerçekte bebekleri, çocuklari, kadinlari ve yaslilari esir tutan cani bir terör örgütü” ifadelerini kullandi. Esirlerin Israil’e geri dönmesi için yapilan çalismalarin sürdügünü vurgulayan Hagari, kara harekatini da içeren savasin son asamalari için ordunun hazirlandigini belirterek, “Çatismalarin birkaç hafta daha sürmesi muhtemel” dedi.

Kaynak: İHA