CHP Genel Baskan Adayi Özel Açiklamasi 'Partiden, Sandiktan, Siyasetten Kopus Var, Buna Engel Olmak Gerekiyordu'

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklasan kurultay öncesi Isparta’da konusan Özgür Özel, “Partiden, sandiktan, siyasetten kopus var ve buna engel olmak gerekiyordu” dedi.

CHP Genel Baskan Adayi Özel Açiklamasi 'Partiden, Sandiktan, Siyasetten Kopus Var, Buna Engel Olmak Gerekiyordu'
Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklasan kurultay öncesi Isparta’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan adayi Özgür Özel il ziyaretleri çerçevesinde Isparta CHP Il Teskilatini ziyaret etti. CHP Il Baskanligi binasinda kurultay öncesi genel seçimlerde çok çalistiklarini belirten Özel “O Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi için, cumhuriyetin kurucu partisi Atatürk’ün partisi yüzüncü yilda iktidar olsun diye hep birlikte çok kostuk, çok çalistik, çok ugrastik. Maalesef seçimleri kaybettik” dedi.



“Partiden, sandiktan, siyasetten kopus var ve buna engel olmak gerekiyordu”

Özel kaybedilen genel seçimlerin sindirebilecek bir seçim olmadigina deginerek “Herhangi bir CHP’linin vicdanina kabul ettirebilecegi hiçbir sey olmamis gibi devam edecegi bir seçim degildir ve bu yüzden o seçimin ardindan bir daha bu partinin muhalefette kalmamasi, ikinci parti olmamasi, seçmeninin kopmamasi gibi duygusal kopus yasaniyor. Bir büyük kirginlik var, büyük üzüntü var. Partiden, sandiktan, siyasetten kopus var ve buna engel olmak gerekiyordu. Adalet ve Kalkinma Partisi’nin bu iktidarina ve engel olamamanin sorumluluguyla bir yola çiktik” dedi.



“Bu parti için aklina ve vicdanina güvendiginiz herkesle konusun”

Konusmasinin devaminda kurultayda oy kullanacak delegelere seslenen Özel, “Ben buradan Isparta’dan su çagrida bulunmak istiyorum. Türkiye’nin dört bir yaninda bin 200 delegemiz seçildi. Bizler dogal delegeyiz parti meclisi üyelerimizle, YDK üyelerimizle, milletvekilleriyle. Ama bin iki yüz delege örgütümüz tarafindan seçildi ve yollandi. O delegelerimize her birisi parti sevgisini, Atatürk sevgisini, ülke sevgisini, sah damarinda hisseden Delegelerimize sesleniyoruz. iki hafta sonra bugün yola çikip Ankara’ya geleceksiniz. Sonra da geri döneceksiniz. Gittiginiz Ankara’da cumhuriyetin yüzüncü yilindaki Cumhuriyet Halk Partisi’ni yönetecek kadrolari ve genel baskani belirleyeceksiniz. Bütün delegelerimizden ricamiz onlardan bu ülke için, bu parti için ricamiz lütfen bu on bes gün boyunca aklina ve vicdanina güvendiginiz herkesle konusun. Kimin aklina kimin vicdanina güveniyorsaniz herkesle konusun ve deyin ki ben cumhuriyetin yüzüncü yilinda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecegini tayin edecek bir oy kullanacagim. Bu nasil kullanayim diye sorun. Ben Türkiye’nin dört bir yanindaki sokagin üyenin ve örgütün sesini bütün delegelerimizin duyacagina ve o iradeyi sandiga tasiyacaklarina inaniyorum Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin yepyeni kadrolarla gençlesmis, dinamik kadrolarla, çok yeri, çok yerinde, çok güçlü takviyelerle ve örgütlerin baktiginda kendilerini görecegi, Isparta örgütünün baktiginda evet Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu örgütten gelenler yönetiyor diyecegi bir anlayisla Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayin genel baskanimiza saygimiz sonsuz. Sadece liderini degil ama liderini yönetim kadrolarini tüzügünü, programini ve siyaset yapis biçimini degistirip yepyeni bir yola çikmanin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden kendisini bulmasinin en önemli karar oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA