CHP Sözcüsü Öztrak Açiklamasi 'Teröre Karsi Sessiz Kalmak Da Bu Insanlik Suçuna Ortak Olmaktir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, “Her seyden önce terör kimden ve nereden gelirse gelsin bir insanlik suçudur. Bunu görmezden gelmek de, teröre karsi sessiz kalmak da bu insanlik suçuna ortak olmaktir. Terörle ülke olarak hep beraber mücadele edecegiz” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantisi sonrasi basin açiklamasi yapti. Sözlerine dün Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü’ne yönelik terör saldirisi girisimini lanetleyerek baslayan Öztrak, “Meclis binasinin hemen karsisinda bulunan Içisleri Bakanligi önünde hem de TBMM’nin açildigi günde meydana gelen hain terör saldirisini lanetliyoruz. Bu saldirida yaralanan emniyet mensuplarimiza acil sifalar diliyoruz. Saldirida kullanilan araci teröristler Kayseri’de genç bir veterinerin canina kiyarak gasp etti. Hainlerin kurbani olan gencimize Allah’tan rahmet, ailesine sabir diliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Teröre karsi sessiz kalmak da bu insanlik suçuna ortak olmaktir”

Teröre karsi Türkiye’nin birlik içerisinde olacagini söyleyen Öztrak, “Her seyden önce terör kimden ve nereden gelirse gelsin bir insanlik suçudur. Bunu görmezden gelmek de, teröre karsi sessiz kalmak da bu insanlik suçuna ortak olmaktir. Terörle ülke olarak hep beraber mücadele edecegiz. Ülkemiz üzerindeki hain emellere asla firsat vermeyecegiz. Ayrica Içisleri Bakani’nin bu saldiriyla ilgili sosyal medya mesajinda terör örgütleri ve isbirlikçilerinin yaninda ‘zehir tacirleriyle, çetelerle ve organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edecegi’ mesajini da çok önemli buluyoruz” diye konustu.

Özgür Özel’in “TBMM’deki grup baskanligi görevini fiilen biraktim” sözlerinin hatirlatilmasi üzerine Öztrak, “Özgür Bey görevi fiilen biraktigini söylemis. Kirmizi plakali arabaya da veda ettigini söylemis. Hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA