ABD Donanmasi Kizildeniz'de Yemen'den Firlatilan Füze Ve IHA'lari Vurdu

ABD Savunma Bakanligi Basin Sözcüsü Tuggeneral Pat Ryder, Kizildeniz’de konuslu ABD Donanmasina ait USS Carney’nin Yemen’den firlatilan 3 füzeyi ve yaklasik 8 insansiz hava aracini vurdugunu belirterek, füzelerin ve insansiz hava araçlarinin potansiyel olarak Israil’deki hedeflere dogru firlatildigini aktardi.

ABD, Kizildeniz’de Yemen’den Husiler tarafindan firlatilan füze ve IHA’lari vurdu. ABD Savunma Bakanligi Basin Sözcüsü Tuggeneral Pat Ryder yaptigi açiklamada, konuslu ABD Donanmasina ait USS Carney destroyerinin Yemen’den firlatilan 3 füzeyi ve yaklasik 8 insansiz hava aracini vurdugunu belirtti.

Ryder, “Bu füzelerin ve insansiz hava araçlarinin neyi hedefledigini kesin olarak söyleyemeyiz ancak bunlar Yemen’den Kizildeniz boyunca kuzeye dogru potansiyel olarak Israil’deki hedeflere dogru firlatildi” ifadelerini kullanarak, füze ve IHA’larin su üzerinden düsürüldügünü açikladi.

Füzelerin uçus profiline göre "potansiyel bir tehdit olusturmasi" nedeniyle vuruldugunu söyleyen Ryder, "Bölgedeki daha genis çikarlarimizi savunma ve Hamas’in 7 Ekim’de Israilli sivillere saldirisiyla baslayan çatismanin bölgesel olarak tirmanmasini ve daha genis çapta yayilmasini caydirma kapasitesine sahibiz" dedi.

Isminin açiklanmamasi kosuluyla ABD basinina konusan ABD’li yetkililer, füze ve IHA’larin USS Carney’i hedefi almadigini degerlendirdiklerini aktararak, Husiler tarafindan ateslenen füzelerin USS Carney’den ateslenen SM2 tipi füzeler tarafindan vuruldugunu söyledi.

Yetkililer, olayda hiçbir ABD personelinin zarar görmedigini açikladi.

Kaynak: İHA