Israil'in Gazze'ye Yönelik Saldirilarina Tepkiler Devam Ediyor

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini protesto etmek amaciyla Edirne’de bir araya gelen çesitli sivil toplum kuruluslari, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar, Filistinliler için dua etti.

Israil'in Gazze'ye Yönelik Saldirilarina Tepkiler Devam Ediyor
Edirne’de Eski Cami’de aksam namazini kilan vatandaslar, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini kinamak ve hayatini kaybeden Filistinliler için dua etmek amaciyla Selimiye Meydani’nda toplandi. Ellerinde Türk bayragi ve Filistin bayragi tasiyan grup Israil ve ABD’ye karsi sloganlar atti.

Burada açiklamada bulunan Türkiye Gençlik Vakfi Edirne Il Temsilcisi Recep Peçe, Israil’in saldirilarinda yüzlerce Filistinlinin yasamini yitirdigini ve Israil’in insan haklari ve uluslararasi hukuka aykiri davrandigini söyledi.



"Bu saldirilarin hiçbir izahi ve açiklamasi bulunmamaktadir"

Barisi, huzuru ve istikrari temin edebilmek için var gücüyle çalisan Müslümanlara karsi yapilan bu saldirilarin hiçbir izahi ve açiklamasinin bulunmadigini söyleyen Peçe, uluslararasi toplumun görmek, duymak ve bilmek istemedigi vahsetlere her geçen gün yenisini ekleyen Israil’in vicdansizligini pekistirdigini vurguladi. Huzurlu uykuya dalmasi gereken çocuklarin, bomba seslerine uyandigini söyleyen Peçe, "Kimisi ise uyanamadi bile. Ayrica uluslararasi toplum artik görmezden gelmenin ötesine de geçerek sosyal medya platformlari araciligiyla sansür uygulamaya basladi.

Isledikleri vahseti kendileri hariç kimse görsün istemiyorlar. Bombalarin ardi ardina patladigi, silah seslerinin son bulmadigi, çocuk ve kadinlarin feryatlarinin dinmedigi topraklarda huzur içerisinde yasayabilecegini sanmakta olan terör devleti Israil, kirli planlarina erisemeden yok olup gidecektir" dedi.

Bu katliamlarin Müslümanlari korkutamayacagini belirten Peçe, "Bir ölüp, bin dirilecegiz. Filistin yalniz degildir" diyerek birlik ve beraberlik çagrisinda bulundu.

Yapilan açiklamanin ardindan Filistinliler için dua edildi.
Kaynak: İHA