Misir Açiklamasi 'Misir, Israil'in Gazze'deki El Ahli Arap Hastanesi'ni Bombalamasini En Güçlü Sekilde Kiniyor'

Misir Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Misir, Israil’in Gazze’deki El Ahli Arap Hastanesi’ni bombalamasini en güçlü sekilde kiniyor” denildi.

Israil’in Gazze Seridi’ndeki Baptist Hastanesi’ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlendigi ve en az 500 kisinin hayatini kaybettigi hava saldirisi Misir tarafindan kinandi. Misir Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Misir, Israil’in Gazze’deki El Ahli Arap Hastanesi’ni bombalamasini en güçlü sekilde kiniyor” ifadeleri kullanilarak, “Israil’i, bölge halkina yönelik toplu cezalandirma politikalarina derhal son vermeye çagiriyoruz” denildi.

Uluslararasi müdahale çagrisinda bulunulan açiklamada, “Misir, basta nüfuz sahibi ülkeler olmak üzere dünyanin tüm ülkelerine bu ihlalleri durdurmak için müdahalede bulunmaya ve bunlari açikça kinamaya çagiriyor” denildi.

Israil’in Refah Sinir Kapisi’na yönelik saldirilarini durdurmasi çagrisinda bulunulan açiklamada, Gazze Seridi’ne insani yardimin mümkün olan en kisa sürede ulastirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA