Bati Seria, Lübnan Ve Ürdün'de Yüzlerce Kisi Israil'i Protesto Etti

Israil’in Gazze Seridi’ndeki Baptist Hastanesi’ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlendigi saldiri sonrasi Bati Seria, Ürdün ve Lübnan’da yüzlerce kisi sokaga indi.

Israil’in Gazze Seridi’ndeki Baptist Hastanesi’ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlendigi ve en az 500 kisinin hayatini kaybettigi hava saldirisi sonrasi Bati Seria, Ürdün ve Lübnan’da yüzlerce kisi sokaga indi. Filistin’in Bati Seria bölgesindeki baskent Ramallah, Nablus ve Cenin’de sokaga inen Filistinliler, Israil’in hastaneye düzenledigi saldiriyi protesto etti. Göstericiler, Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas’a da tepki gösterdi.

Lübnan’daki mülteci kamplarinda yasayan Filistinlilerde, ellerindeki Filistin bayraklari ile yürüyüs düzenleyerek, hastane saldirisini protesto etti. Filistinliler, Israil’in isledigi savas suçlarindan dolayi cezalandirilmasi çagrisinda bulunarak, uluslararasi toplumdan Israil’in Gazze’ye yönelik saldirganligini durdurmalarini ve müdahale etmelerini istedi.

Göstericiler, Ürdün’deki Israil Büyükelçiligi önünde toplandi

Hastane saldirisi sonrasi sokaga inen onlarca kisi Ürdün’ün baskenti Amman’da bulunan Israil Büyükelçiligi önünde Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarini ve ABD Baskani Joe Biden’in Ürdün ziyaretini protesto etti. Göstericiler, Israil’in saldirilarini durdurmasi için müdahale çagrisinda ve Gazze Seridi’ne acil insani ve tibbi yardimin girisine izin verilmesi çagrisinda bulundu. Polis, göstericilere göz yasartici gazla müdahale etti.
Kaynak: İHA