Karabük'te Is Hanina Giren Ayi Esnafa Saldirdi

Karabük’te sehir merkezine inen ayilar is hanina girerek esnaflara saldirdi.

Karabük'te Is Hanina Giren Ayi Esnafa Saldirdi
Karabük’ün farkli noktalarinda görünen ayilar vatandaslara korku dolu anlar yasatti. Sehir merkezine inen ayilar ilk olarak Karabük kent merkezinde yer alan altgeçitte görüldü.

Bir vatandas tarafindan cep telefonuyla kaydedilen ayilar, kosarak gözden kayboldu. Daha sonra bir vatandas altgeçitte gördügü ayiyi ilk basta yanina çagirirken ayinin kendisine dogru gelmesiyle panik yaparak, "Gelme gelme, dur" diyerek ayiyi durdurmaya çalisti.

Ayilardan biri daha sonra 200 Evler Mahallesi’nde görüldü.

Bir vatandas tarafindan cep telefonuyla görüntülenen ayi kosarak uzaklasti. Ayilardan biri ise sehir merkezinde bulunan bir is hanina girdi. Is haninda merdivenlerin korkuluklarindan tirmanan ayi, esnaflara saldirmaya çalisirken, esnaflar kaçarak korku dolu anlar yasadi. Ayi is hani içerisinde esnaflari kovalarken, esnaflar kendilerini dükkana zor attigi anlar kaydedildi. Ayinin saldirdigi anlar esnaflar tarafindan cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Sehir merkezinde gezen ayilar bir isyerinin güvenlik kamerasi tarafindan da kaydedildi.

Ayi saldiran esnaflardan Gökhan Açikgöz, bir anda geldigini ve korktuklarini söyleyerek, "Bir arkadasi kovaliyordu onu dükkana aldim. Daha sonra dükkanin camlarini kiriyordu. Her tarafa saldirdi. Isiklari kapattik, ayinin görecegi kisimlardan kaçtik, 155’i aradim ihbarda bulunduk. 5 dakika oyalandik, daha sonra ayi gitti" dedi.

Karabük Belediyesi ekipleri de ayilari yakalamak için çalisma baslatti. Ekipler, sehir merkezinde ayilari kovalayarak uyusturucu igneler ile ayilari yakalamaya çalisti. Santiyeye kaçan ayiyi ekipler kovalarken, santiyede bulunan isçilerden de kulübenin kapisini kapatmalarini istedi. Santiyede bulunan Zülküf Aydin, "Belki içere girer dedim ama girmedi. Dere tarafina kaçti. Çay da hazirdi elimizde, ama arkadas kapiyi kapatmamizi istedi kapiyi kapattik. Keske içeri gelseydi, tutardik hayvanat bahçesine götürürdük" dedi.

Kaynak: İHA