Gençlik Ve Spor Bakani Bak, Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi'nin Açilisina Katildi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan 1 yilda yapimi tamamlanan ve toplamda 113 milyon liraya mal olan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin açilisi, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Gençlik Ve Spor Bakani Bak, Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi'nin Açilisina Katildi
Karatay Belediyesi, gençlere yönelik dev yatirimlarina bir yenisini daha ekledi ve yapimi tamamlanan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak’in katilimiyla açildi. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca; Köprübasi Mahallesi Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerindeki merkezin açilis töreninde yaptigi konusmada gelecegin Türkiye’sine yön verecek gençlere yönelik yatirimlara agirlik verdiklerini söyledi.

Merkezin atil durumda olan alanda hayata geçtigini aktaran Baskan Hasan Kilca, “Açilisini gerçeklestirdigimiz merkezimizin bir özelligi var, projemizin mevcut alaninda önceden atil durumda olan bir hali sahamiz vardi. Vatandaslarimiz bu bölge için bizlerden yeni bir çalisma istedi. Bölgede ve çevresinde arkadaslarimiz 1 ay boyunca kapi kapi dolasarak anket çalismasi yürüttü. Alana uygun istek, talep ve önerileri dikkate alarak bu projemize basladik. 1 yil gibi kisa sürede insasini bitirdigimiz bu merkezimizi, yarinlarimiz, umudumuz ve her seyimiz olan kiymetli çocuklarimizin, gençlerimizin hizmetine sunduk. Cumhurbaskanimizin 1994’te ortaya koydugu ‘Sosyal Belediyecilik’ ve 2019’da gösterdigi ‘Gönül Belediyeciligi’ vizyonundan aldigimiz ilhamla çok çalisiyoruz. Gelecegimizi emanet edecegimiz gençlerimizin en güzel sekilde yetismesi için proje üretmeye, yatirim yapmaya gayret ediyoruz. Ilçemizdeki spor altyapisini güçlendirmek, spor tesislerinin sayisini artirmak ve gençlerimizin daha iyi kosullarda spor yapmasini saglamak için yatirimlarimiza hiz verdik” dedi.



“4,5 yildir spora ve gençlerimize büyük yatirimlar yapiyoruz”

Son 4,5 yilda gençlere ve spora dair hayata geçirdikleri yatirimlari da özetleyen Hasan Kilca sözlerini söyle sürdürdü:

“372 milyon lirayi asan maliyetiyle belediyemiz tarihinin en büyük bütçeli projesi olan Karatay Spor Merkezi’mizin temelini bu yilin Agustos ayinda attik. Yapimini tamamladigimiz Çimenlik Kapali Spor Salonumuzu ise yine bu yilin Haziran ayinda hizmete açtik; bu projemiz de gençlerimize ve ilçemize yakisir bir tesis oldu. Yine belediye olarak geçtigimiz yil Konyamiza ve ülke sporuna önemli katkilar sunan Saraçoglu Trap-Skeet Sosyal Tesisi’ni de tamamladik ve hizmete açtik. Ilçemizdeki okullarimiza FIFA normlarina uygun olarak 30 yeni hali saha kazandirmak için çalisma baslatmistik. Geçtigimiz haftalarda Milli Egitim Bakanimiz Sayin Yusuf Tekin’in de tesrifleriyle 30 hali sahamizi toplu açilisla hizmete açtik. Belediyemizin gençlerimiz için bir baska projesi olan ve sehrimizin en büyük kapali tenis kortu özelligi tasiyan spor salonumuzun temelini de geçtigimiz aylarda attik. Tesisimizin 36 milyon liraya mal olmasini planliyoruz. 2019’dan beri Karatay Yaz Spor Okullari düzenliyoruz ve bugüne kadar on binlerce çocuk ile gencimize 12 farkli spor bransinda egitimler veriyoruz.”

“Evlatlarimiz burada edinecekleri bilgi, beceri ve tecrübelerle gelecekte çok daha güzel basarilara imza atacaklar”

Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin güncel yatirim bedelinin 113 milyon lira oldugunu belirten Kilca; “Merkezimize ismini veren merhum Üstad Ali Ulvi Kurucu, ‘Islami ve milli degerlere bagli bir gençligin yetismesi’ idealini aile mirasi olarak devam ettirmis, siiri yaninda sohbetlerini ve yazilarini gayesi için vasita yapmis ve dönemin genç nesli için pusula görevi görmüstür. Dün onun yüklendigi sorumluluk, bugün gençlerimize rehber olsun diye merkezimizi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi olarak isimlendirdik. Yine merkezimizde yer alan kütüphanemize, geçtigimiz aylarda vefat eden, Islam tarihine dair önemli çalismalar kaleme alan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükasçi’nin adini verdik. Istiyoruz ki yeni nesillerimiz de bu ve daha nice büyüklerimizin izinden yürüsün. Merkezimizi, gençlerimizin gelecegine yaptigimiz bir yatirim olarak görüyoruz. Evlatlarimiz burada edinecegini bilgi, beceri ve tecrübelerle gelecekte çok daha güzel basarilara imza atacaklar” seklinde konustu.



“Karatay’a yakisan çok güzel bir tesis olmus”

Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin Karatay’a yakisan güzel bir tesis olduguna vurgu yapan Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, merkezden faydalanacak ve buradan yetisecek gençlerin büyük ve güçlü Türkiye’yi insa edeceginin altini çizdi. Konya’yi yatirimlarla donattiklarina isaret eden Baskan Ugur Ibrahim Altay, “Karatay’imiza çok yakisan bir tesis olmus. Emegi geçen Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca’ya tesekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldiz da Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin hayirli olmasini dileyerek gençler için hep birlikte yol yürümeye devam edeceklerini söyledi.



Merkezin hayata geçmesi dolayisiyla Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyaci da gençlik merkezinin gelecegin Türkiye’sine yön verecek gençlere yakisir bir tesis oldugunu kaydetti.



“Konya’nin spor baskenti markasina yakisacak bir tesis olmus”

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin açilisinda yaptigi konusmada merkezin Konya’nin spor baskenti unvanina yakisir güzel bir merkez oldugunu dile getirdi. Tesisi sehre kazandiran Karatay Belediyesi’ne tesekkür eden Bakan Bak, “Hükümetimiz ve belediyelerimizin birbirleriyle olan diyalogu çok güzel. Belediyelerimiz ilçelerini spor tesisleri, gençlik merkezleri ile donatiyorlar. Biz de Konya’miza çesitli spor tesisleri yapiyoruz. Konya’yi bir spor sehri yapmak için çalisiyoruz, birlikte çok güçlüyüz. Konya’nin spor baskenti markasina yakisacak bu tesis için Karatay Belediyemize tesekkür ediyorum. Bakanligimiz bünyesinde 467 gençlik merkezimiz var. Bu gençlik merkezlerinde burada oldugu gibi kütüphaneler, müzik egitimleri, tiyatro egitimleri, sosyal faaliyet alanlari ve gençlerimizin faydalanabilecegi pek çok alan var. Ülkemizde teknoloji, uzay, havacilik alaninda Teknofest var. Bizim en büyük gücümüz gençlerimiz. Gençlerimizi en güçlü sekilde yetistirmek için hem hükümetimiz hem Milli Egitim Bakanligimiz hem bakanligimiz hem de belediyelerimizle ortak çalisiyoruz. En önemlisi de bu ülkenin gençlerini çok iyi anlayan gençlere çok büyük destek veren ve sporun içinden gelen bir Cumhurbaskanimiz var. Bu ülkenin gelecegi için onlarla birlikte yürüyoruz. Büyüyen gelisen güçlü Türkiye’nin gençlerine saygilarimiza sunuyorum. Güzel ülkemizin hizmetinde olmaktan gurur duyuyoruz. Konya’yi seviyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yol yürümeye devam edecegiz. Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Konusmalarinin ardindan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin açilisi, dualar esliginde kurdelenin kesilmesiyle gerçeklestirildi.

Açilisin ardindan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak ile beraberindeki protokol üyeleri, merkezi gezerek merkez hakkinda bilgi aldi ve merkezden faydalanan gençlerle bir araya geldi.

Köprübasi Mahallesi’nde hayata geçirilen merkezin açilis törenine Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyaci, Mehmet Baykan, Ziya Özboyaci, Latif Selvi ve Mustafa Hakan Özer; Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, AK Parti Konya Il Baskan Vekili Fahrettin Kulu, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Karatay Kaymakami Cengiz Orhan, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, AK Parti Karatay Ilçe Teskilati, il ve ilçe protokol üyeleri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA