Sakarya'dan Filistin'e Konvoylu Destek

Sakarya’da yüzlerce kisi ve STK’lar araçlariyla konvoy yaparak Filistin’e destek verdi.

Sakarya'dan Filistin'e Konvoylu Destek
Filistin’de Hamas’in baslattigi ‘Anka Tufani’ operasyonuna Sakarya’da yüzlerce vatandas ve STK’lar araçlariyla konvoy yaparak destek verdi. Yeni Atatürk Stadyumu kavsagindan baslayan konvoy, daha sonrasinda sehir merkezine dogru ilerleyerek Serdivan ilçesindeki helikopter pistinde kurulan alana geldi. Burada toplanan yüzlerce vatandas, ellerindeki pankartlar ve sloganlarla Filistin’e destek verdi.

“Tüm dünya Israil katliamlarina gözünü yummus durumda”

Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldigi alanda STK’lar adina konusan Abdülaziz Üstündagi, “Israil’in hukuksuz ablukasi ve isgali nedeniyle yillarca Filistinliler kendi topraklarinda esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. Israil bölgede bulunan bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik bir yakinlasma kurarak kendine bir koruma kalkani olusturmaya çalisti. Ayni zamanda Cenin’de, Shuafat kamplarinda, Nablus’ta ve Gazze’de çok sayida katliam gerçeklestirdi. 75 yildir haklari, topraklari, vatanlari, canlari, mallari ellerinden alinan Filistinliler, ‘Apertheid rejimi’ Israil zulmü altinda çok zor sartlarda yasamlarini devam ettirmeye çalisiyor. Yapilan bütün anlasmalara ragmen, uluslararasi alanda alinan bütün kararlara ragmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve Gazze’ye saldirmaya ve topraklari isgal etmeye devam ediyor. Filistin, her geçen gün siyonist Israil’in saldirilariyla karsi karsiya kaliyor. Tüm dünya Israil katliamlarina gözünü yummus durumda” dedi.

Filistin’e olan desteklerine devam edeceklerini belirten Üstündagi, “Filistin’de isgal edilen topraklarini savunan tüm kardeslerimize buradan desteklerimizi ve dualarimizi gönderiyoruz. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistin dostlariyla birlikte Israil’in hukuksuz uygulamalarina ve saldirilarina karsi çikiyoruz. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA