ABD Savunma Bakani Austin Yarin Israil'i Ziyaret Edecek

ABD Savunma Bakani Lloyd Austin yarin Israil’i ziyaret edecek. Israil’de bulunan ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in ise Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, BAE ve Misir’i ziyaret edecegi belirtildi.

ABD Savunma Bakani Austin Yarin Israil'i Ziyaret Edecek
ABD’den Israil’e üst düzey ziyaretler devam ediyor. ABD Disisleri Bakani Antony Blinken’in ardindan ABD Savunma Bakani Lloyd Austin de yarin Israil’i ziyaret edecek. Austin, ziyaret kapsaminda Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile görüsecek.

Austin Israil ziyareti hakkinda isminin açiklanmamasi kosuluyla basina konusan üst düzey ABD’li yetkili, "Israilli liderlerle operasyonel planlari ve bu çatismaya yönelik hedefleri hakkinda derinlemesine konusmayi dört gözle bekliyor. Bakan Austin orada Israil’in güvenlik yardimi ihtiyaçlarini tartisacak" dedi.



Blinken, Orta Dogu turu yapacak

ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Bakan Blinken’in Israil’in ardindan Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ve Misir’i ziyaret edecek belirtilerek, Bakan Blinken’in ziyaretleri sirasinda üst düzey yetkililerle bir araya gelecegi ifade edildi.

Açiklamada, Bakan Blinken’in çatismanin yayilmasinin önlenmesine yardimci olmak, rehinelerin derhal ve güvenli bir sekilde serbest birakilmasini saglamak ve sivillerin korunmasina yönelik mekanizmalari belirlemek için bölgesel ortaklarla isbirligi yapacagi aktarildi.
Kaynak: İHA